Ο αδελφός γυναίκας με αναπηρία που πέθανε τρώγοντας καταγγέλλει ότι η προσωπική βοηθός δεν ήξερε τι να κάνει

Άτομο με αναπηρίες πέθανε - Ο αδερφός της γυναίκας καταγγέλλει ότι η «προσωπική βοηθός» δεν ήξερε τι να κάνει Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Άτομο με αναπηρία πέθανε την ώρα που έτρωγε με την προσωπική βοηθό της να μην γνωρίζει πώς να φερθεί. 

Η είδηση έγινε γνωστή από τον αδελφό της γυναίκας με αναπηρία που πέθανε, ο οποίος κατήγγειλε την αδυναμία της προσωπικής βοηθού να βοηθήσει. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η γυναίκα πνίγηκε ενώ έτρωγε στο κρεβάτι της. Η προσωπική βοηθός της εκείνη τη στιγμή δεν ήταν στο δωμάτιο αλλά και όταν διαπίστωσε το πρόβλημα δεν ήξερε πώς να αντιδράσει, κατήγγειλε ο αδελφός της άτυχης γυναίκας στο Mega. Υποστήριξε μάλιστα ότι η προσωπική βοηθός δεν κάλεσε το ΕΚΑΒ αλλά απευθύνθηκε σε μια άλλη γυναίκα που πρόσεχε την μητέρα της άτυχης γυναίκας με αναπηρίες.  

«Έκανα την καταγγελία για να μην φύγει άλλος άνθρωπος τόσο άδικα από άλλους ανθρώπους που δεν ξέρουν να καλούν το 166, να δώσουν ένα ποτήρι νερό ή να το χτυπήσουν στην πλάτη» δήλωσε ο αδελφός της γυναίκας. 

«Είχαμε δύο προσωπικούς βοηθούς, καθώς η αδερφή μου λόγω κινητικού προβλήματος, δικαιούται 277 ώρες τον μήνα. Είχε το πρωί και το απόγευμα. Αυτό το πρόγραμμα ήταν πιλοτικό όπου δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να βρω έναν άνθρωπο που το πρόγραμμά του θα ήταν συμβατό με αυτό της αδερφής μου» συνέχισε. 

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προσωπικός βοηθός του υπουργείου Εργασίας στοχεύει στο να βοηθήσει άτομα με αναπηρία παρέχοντάς τους βοηθό για την κάλυψη των προσωπικών τους αναγκών στην καθημερινότητα. Οι άνθρωποι που εργάζονται ως βοηθοί δεν είναι υποχρεωτικό να είναι νοσηλευτές ή να έχουν λάβει κάποια ειδική εκπαίδευση.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΨΕΛΗ ΡΩΓΜΕΣ ΚΤΙΡΙΑ

Ελλάδα / Ανησυχούν οι κάτοικοι στην Κυψέλη: Έκθεση του ΤΕΕ για ζημιές σε 14 κτίρια

Κάτοικοι αναφέρουν ότι δεν έχουν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για το εάν είναι ασφαλές να παραμένουν στα σπίτια τους και για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η διαδικασία της αποκατάστασης
THE LIFO TEAM
ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑ

Ελλάδα / Θάνατος Μαζωνάκη: Τι έδειξε η έρευνα στο κινητό της γιατρού - Εξετάζεται ενδεχόμενος θανατηφόρος συνδυασμός ουσιών

Οι αναζητήσεις της γιατρού στην Τεχνητή Νοημοσύνη, η ομαδική συνομιλία υπαλλήλων του ιατρείου και τα πρώτα αποτελέσματα από το εργαστήριο του ΑΠΘ
THE LIFO TEAM