Νέες αποκαλύψεις για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού και κλεπταποδόχων με τα ενεχυροδανειστήρια «Ριχάρδος», βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

 

Σε βίντεο που παρουσίασε η ΕΡΤ, Κινέζος επιχειρηματίας φαίνεται να μεταφέρει σε τσάντα το ποσό των 100.000 ευρώ και να το παραδίδει σε Τούρκο λαθρέμπορο, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο «αρχηγείο» του λαθρέμπορου στην οδό Αριστείδου. 

 

Σε καθημερινή βάση, πολλά κιλά χρυσού παραδίδονταν, έλιωναν και μετατρέπονταν σε ράβδους στο χυτήριο που λειτουργούσε στο κεντρικό ενεχυροδανειστήριο της αλυσίδας Ριχάρδος, επί της οδού Πατησίων, που από φαίνεται λειτουργούσε ως «στρατηγείο» ενός εκ των δύο κυκλωμάτων λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκαν.

 

Για να νομιμοποιήσουν τα παράνομα έσοδα, τα δύο κυκλώματα συνεργάζονταν με Κινέζους χονδρέμπορους που επεδίωκαν με αυτό τον τρόπο να ξεπεράσουν τα κινέζικα capital controls. Στις μεθόδους ξεπλύματος καταγράφονται ακόμα και οι αγορές κερδισμένων δελτίων ΠΡΟ-ΠΟ κ.α.

 

Η συναλλαγή που έχει καταγραφεί, έγινε στο πλαίσιο του ξεπλύματος χρημάτων. Σε άλλο βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ, φαίνεται αυτοκίνητο της σπείρας του Τούρκου αρχηγού, όπου γίνεται η παράδοση χρυσού σε άλλον Τούρκο υπήκοο.

 

Ο τελευταίος μετέφερε τις πλάκες χρυσού στην Κωνσταντινούπολη με τουριστικό λεωφορείο.

 

Ντοκουμέντο από τη δράση λαθρεμπόρων του «Ριχάρδου»: 100.000 ευρώ αλλάζουν χέρια

 

 

Ένα βίντεο από τις συναλλαγές του γνωστού με το ψευδώνυμο «καμπούρη» παρουσίασε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr