Νίκος Καζαντζάκης: Θα εκδοθεί ο «Ανήφορος», το μόνο αδημοσίευτο μυθιστόρημά του - Από τις εκδόσεις Διόπτρα

Νίκος Καζαντζάκης: Στα «σπάργανα» η έκδοση του «Ανήφορου», του μόνου αδημοσίευτου μυθιστορήματός του Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Τα δικαιώματα του συνόλου του έργου του Νίκου Καζαντζάκη ανακοίνωσαν πως απέκτησαν οι εκδόσεις Διόπτρα


«Είναι μια τεράστια ευθύνη για εμάς, νιώθουμε περήφανοι και ταυτόχρονα είμαστε γεμάτοι δέος απέναντι στο έργο που αναλαμβάνουμε. Αποστολή μας είναι οι νέοι να γνωρίσουν τον κόσμο του Καζαντζάκη, καθώς θα τους φέρουμε σε επαφή με μια γραφή που αναμετρήθηκε με όλες τις μεγάλες αγωνίες και τα ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Θέλουμε να φέρουμε τον Καζαντζάκη στον 21ο αιώνα», αναφέρει ο εκδότης μας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος. 

Εκδόσεις Διόπτρα Facebook Twitter
Διορθώσεις του Καζαντζάκη στη μετάφραση της Ραψωδίας Χ της Ιλιάδας - Φωτ.: Εκδόσεις Διόπτρα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εκδόσεων, σχεδιάζονται νέες εκδόσεις για τα βιβλία που ήδη ανήκουν στον κορμό των ελληνικών γραμμάτων, διασκευές του Καζαντζάκη σε παιδικά παραμύθια άγνωστες για δεκαετίες στο ευρύ κοινό, μεταφορές σε graphic novel, νέες αναλύσεις, αλλά και τη δημοσίευση για πρώτη φορά του Ανήφορου.

«Είναι το μοναδικό αδημοσίευτο μυθιστόρημα του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, που γράφτηκε αμέσως μετά τον Ζορμπά. Ο Ανήφορος συμπίπτει με την αναχώρηση του Καζαντζάκη από την ιδιαίτερη πατρίδα του για την Αγγλία. Δυστυχώς, δεν θα ξαναγυρίσει στην Ελλάδα παρά μόνο για να ταφεί» σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Νίκος Καζαντζάκης: Στα «σπάργανα» η έκδοση του «Ανήφορου», του μόνου αδημοσίευτου μυθιστορήματός του Facebook Twitter
Ο Νίκος Καζαντζάκης τον Ιούνιο του 1929 - Φωτ.: Εκδόσεις Διόπτρα

«Στόχος μας δεν είναι μόνο τα βιβλιοπωλεία, αλλά και τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οτιδήποτε αφορά τον κόσμο των γραμμάτων. Θα αναλάβουμε μια σειρά από μεγάλες δράσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή του Καζαντζάκη στον 21ο αιώνα» προσθέτει η ανακοίνωση. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ