Νέος κατώτατος μισθός μέσα στο 2016

Νέος κατώτατος μισθός μέσα στο 2016 Facebook Twitter
1

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση νέου κατώτατου μισθού ενός του 2016.

Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε τη σημασία της μείωσης κατά 5% του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, με πιθανότητα και περαιτέρω μείωσης κατά 1%, η οποία μπορεί να φέρει περισσότερα οφέλη για την οικονομία, την απασχόληση και τις επιχειρήσεις, με προϋπόθεση να τηρηθεί ο μέγιστος δυνατός βαθμός συμμόρφωσης με τα προβλεπόμενα από το νέο πλαίσιο.

Σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Για το θέμα της ανεργίας ο κ. Βρούτσης είπε ότι «υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αποκλιμάκωσης» ιδιαίτερα κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ποσοστό της ανεργίας θα φθάσει το 15,9% έως το 2018, από 25% το 2014, όπως προβλέπεται από το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015 - 2018.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγρίνιο: Ποινική δίωξη για την υψηλή θνησιμότητα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου την περίοδο του κορωνοϊού

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ποινική δίωξη για την υψηλή θνησιμότητα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου την περίοδο του κορωνοϊού

Η δίωξη ασκήθηκε για το αδίκημα της έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος κατά μελών της διοίκησης του νοσοκομείου Αγρινίου και μελών της νοσηλευτικής υπηρεσίας, αλλά και κατά άλλων προσώπων που τυχόν θα προκύψουν από την ανάκριση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια