Νέο μήνυμα από το 112 για όσους βρίσκονται στην Αρχαία Ολυμπία να εκκενώσουν την περιοχή, εστάλη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή.

 

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ilialive.gr, υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο ΑΜΕΑ μαζί με τον γιο του στο Πελόπιο. Η φωτιά απειλεί σπίτια ενώ υπάρχουν πληροφορίες για καταστροφές ακινήτων σε Πελόπιο, Πουρνάρι και Πλάτανο.

 

Εκκενώνεται η Αρχαία Ολυμπία- Πληροφορίες για 2 εγκλωβισμένους

 

«Αν βρίσκεστε στην Αρχαία Ολυμπία εκκενώστε τώρα προς Μουριά από Αρχαία Πίσα και Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» ανέφερε το νέο SMS προς τους κατοίκους και λοιπούς επισκέπτες στη ευρύτερη περιοχή. Είχε προηγηθεί αντίστοιχο μήνυμα για εκκένωση 7 οικισμών και συγκεκριμένα των περιοχών Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο, Καυκωνιά και Χελιδόνι να εκκενώσουν την περιοχή.

 

Με απόφαση της αστυνομίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου από το 124ο χιλιόμετρο έως το 130ο χιλιόμετρο.

 

Στην κατάσβεση επιχειρεί και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev, το οποίο έφτασε το απόγευμα στην περιοχή.

 

Στην Αρχαία Ολυμπία μεταβαίνουν αυτή την ώρα οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.