Νέες αλλαγές στα εργασιακά ζητά η Τρόικα

Νέες αλλαγές στα εργασιακά ζητά η Τρόικα Facebook Twitter
0

Νέες αλλαγές στα εργασιακά ζητά η Τρόικα και ήδη, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το υπουργείο Εργασίας μελετά το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και ψάχνει τη χρυσή τομή για την άρση των περιορισμών.

Ακολουθώντας τις επιταγές της Τρόικα η κυβέρνηση έχει κατά την εφημερίδα, δύο επιλογές:


-Να αυξηθούν τα όρια των ομαδικών απολύσεων όταν οι επιχειρήσεις επικαλούνται λόγους αναδιάρθρωσης. Έτσι εξετάζεται αντί να έχουν περιορισμό απολύσεων 5% επί του προσωπικού το μήνα, το ποσοστό αυτό να διπλασιαστεί στο 10%.

-Να τροποποιηθεί ο νόμος στο σκέλος που προβλέπει ότι η έγκριση των ομαδικών απολύσεων θα μπορεί να αποφασίζεται σε κυβερνητικό επίπεδο και με κριτήρια που θα λαμβάνουν υπόψη τους τη μέριμνα για ένα τμήμα του προσωπικού, ανάλογα με το σχέδιο που θα υποβάλλει κάθε επιχείρηση.

Η εφημερίδα γράφει ότι οι αλλαγές που σχεδιάζονται δεν θα αφορούν μόνο όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τους υπαλλήλους ΔΕΚΟ και των τραπεζών.  Μάλιστα αυτές οι αλλαγές θα εφαρμοστούν άμεσα στα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών και στα προγράμματα εξυγίανσης ζημιογόνων ΔΕΚΟ που παίρνουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΕΚΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΟΣ

Ελλάδα / Ζωγράφου: «Ήμουν σίγουρος 100% ότι έχει σκοτώσει τη θεία και την ξαδέλφη μου» - Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση

Ο 54χρονος από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως οι δύο γυναίκες έφυγαν από τη ζωή πριν τρεις μήνες και ο ιατροδικαστής εκτιμά πως οι σοροί τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο πριν από έναν μήνα
THE LIFO TEAM
ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗ ΔΡΟΜΟΙ

Ελλάδα / Σε πλήρη λειτουργία οι κάμερες στους δρόμους της Αττικής - Πού θα αναρτώνται τα πρόστιμα

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας, μέσα σε μόλις δύο ημέρες εντοπίστηκαν περίπου 130 παραβάσεις, με την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη να αποτελεί την πιο συχνή
THE LIFO TEAM
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΕΚΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΟΣ

Ελλάδα / Ζωγράφου: Δεν ήθελε να μαθευτεί ο θάνατός τους για να μην του πάρουν το σπίτι, υποστήριξε ο γιος

Ο 54χρονος ισχυρίζεται ότι οι δύο γυναίκες πέθαναν πριν από τρεις μήνες, όμως ο ιατροδικαστής αναφέρει ότι οι σοροί βρίσκονταν στο διαμέρισμα για πάνω από έναν μήνα
THE LIFO TEAM