Νέα Σμύρνη: Ο δήμος ζητά περιορισμό θέρμανσης και φωτισμού στα σχολεία- Αντιδρούν οι γονείς

Νέα Σμύρνη: Επιστολή από τον δήμο για περιορισμό θέρμανσης και φωτισμού στα σχολεία- Αντιδράσεις από τους συλλόγους Γονέων Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Επιστολή προς τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους Γονέων, έστειλε ο δήμος της Νέας Σμύρνης, με την οποία τούς ζητά περιορισμούς στην θέρμανση και τον φωτισμό μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με την επιστολή, εξετάζεται η θέρμανση να ανοίγει μόνο τις πολύ πρωινές ώρες ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει πως «λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση, προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας».

Επισημαίνει δε ότι είναι σημαντικό επίσης «να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες, καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες».

Συνεχίζει λέγοντας «ότι οι παραχωρήσεις σχολικών χώρων για εξωσχολικές δραστηριότητες θα γίνονται κατά προτίμηση σε πρωινές ώρες και όπου αυτό είναι αδύνατο δεν θα γίνεται χρήση φυσικού αερίου για τη θέρμανση των χώρων».

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις. Η πρόεδρος Συλλόγων και Κηδεμόνων Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη, μιλώντας στο Open, τόνισε ότι με αυτή την επιστολή «στέλνουν τα παιδιά μας στο κρύο».

Τονίζει ακόμα, ότι με την πανδημία αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα θα επιδεινωθεί ενώ σημειώνει ότι επί της ουσίας αναστέλλονται οι εξωσχολικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα σχολεία τα απογεύματα, καθώς χωρίς θέρμανση δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Με πληροφορίες του Open

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ