Νέα πιστοποιητικά επαγγελματικής εκπαίδευσης της Google μέσω ΟΑΕΔ- Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα

Νέα πιστοποιητικά επαγγελματικής εκπαίδευσης της Google μέσω ΟΑΕΔ- Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Τέσσερα δωρεάν νέα πιστοποιητικά ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης της Google προσφέρονται σε άνεργους, μέσω της διεύρυνσης της συνεργασίας του ΟΑΕΔ με την Google Ελλάδας.

Το πρόγραμμα προσφέρει σε 3.000 άνεργους ηλικίας έως 29 ετών τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν τέσσερα νέα πιστοποιητικά ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης της Google σε τομείς υψηλής ζήτησης, που προσφέρονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως ανάλυση δεδομένων (data analytics), διαχείριση έργου (project management), τεχνική υποστήριξη πληροφορικής (IT support) και σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη (UX design).

Η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τις αιτήσεις θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα. Στη δεύτερη φάση του προγράμματος, ο Οργανισμός θα πλαισιώσει το πρόγραμμα κατάρτισης με πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου όσοι ολοκληρώσουν την κατάρτιση να εργαστούν στο αντικείμενο.

«Η Ελλάδα είναι τελευταία στην ΕΕ όσον αφορά στην αντιστοιχία δεξιοτήτων και αναγκών στην αγορά εργασίας. Αυτό οφείλουμε να το αλλάξουμε», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την παρουσίαση του προγράμματος. Πρόσθεσε ότι στόχος του υπουργείου είναι μια ριζική μεταρρύθμιση στην κατάρτιση, που θα διασφαλίζει ότι εργαζόμενοι και άνεργοι «θα αποκτούν τις δεξιότητες που θα αποτελέσουν πραγματικό εφόδιο στην αγορά εργασίας και θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε νέες δουλειές και υψηλότερους μισθούς».

Τι είναι τα Google Career Certificates

Τα πιστοποιητικά ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης Google Career Certificates που ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα, είναι διαθέσιμα σε όλους στην διαδικτυακή πλατφόρμα Coursera και προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατόχους τους να αποκτήσουν την κατάλληλη κατάρτιση και προετοιμασία για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας σε τομείς υψηλής ζήτησης, όπως IT Support, Project Management, UX Design και Data Analytics.

Στόχος είναι να βοηθηθούν όσοι θέλουν να εκπαιδευτούν online στους ρυθμούς που επιθυμούν οι ίδιοι, ή και όσοι σκοπεύουν να αλλάξουν καριέρα. Μπορούν να ολοκληρωθούν σε ένα εξάμηνο, ενώ δεν προϋποθέτουν προηγούμενη εμπειρία ή πτυχίο και αναγνωρίζονται από εργοδότες αυτών των κλάδων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ