Νέα κρούσματα ψώρας σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Νέα κρούσματα ψώρας σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Τρία νέα κρούσματα ψώρας εντοπίστηκαν σε μαθητές σχολείων στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο μαθητές γυμνασίου στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου – Κορδελιού κι έναν μαθητή στο 8ο Δημοτικό Κορδελιού.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Πολύμνια Βασιλειάδου κλειστά θα μείνουν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή, το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Κορδελιού, το 8ο Δημοτικό και το 13ο ειδικό σχολείο, που στεγάζεται μέσα στον χώρο του 8ου Δημοτικού.

Επίσης, όπως τόνισε η ίδια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις στα σχολεία, για καθαρά προληπτικούς λόγους, την Παρασκευή από τη 1:00 το μεσημέρι και μετά, δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα νηπιαγωγεία: 3ο, 10ο, 12ο στο Κορδελιό, αλλά και το 7ο και το 8ο στο Κορδελιό.

Να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο περιστατικό εμφάνισης ψώρας σε σχολείο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου τους τελευταίους τρεις μήνες και το τέταρτο που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από μόλις μία εβδομάδα, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, πάλι στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου.


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως η ψώρα προκαλείται από παράσιτο «το οποίο κάθεται στις επιφάνειες και δεν υπάρχει στον αέρα» ωστόσο κρίθηκε αναγκαία για προληπτικούς λόγους η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων για την απολύμανσή τους.

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν ξανά από τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από Thestival / Voria

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Να απαντηθεί κάθε ισχυρισμός και καταγγελία των συγγενών των θυμάτων, ζητά ο Άρειος Πάγος

Ελλάδα / Τέμπη: Να απαντηθεί κάθε ισχυρισμός και καταγγελία των συγγενών των θυμάτων, ζητά ο Άρειος Πάγος

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας παραγγελία αναφορικά με την υπόθεση των Τεμπών
NEWSROOM
Καταιγίδες σαρώνουν τη χώρα: Πού έπεσε η περισσότερη βροχή την Κυριακή

Ελλάδα / Καταιγίδες σαρώνουν τη χώρα: Πού έπεσε η περισσότερη βροχή την Κυριακή

Η εβδομάδα ξεκίνησε με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας - Βαρομετρικό χαμηλό από κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει την Ελλάδα έως και το πρωί της Τρίτης
NEWSROOM