Νέα αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά στην Αττική - Βρέθηκαν 28 κιλά ηρωίνης σε ταβέρνα

Νέα αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά στην Αττική - Βρέθηκαν 28 κιλά ηρωίνης σε ταβέρνα Facebook Twitter
2

Περισσότερα από 28 κιλά ηρωίνης κατασχέθηκαν έπειτα από αστυνομική επιχείρηση στα Καλύβια Αττικής, ενώ συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί και μία Ελληνίδα.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 32χρονος που φέρεται ως «ιθύνων νους» του κυκλώματος, το οποίο εισήγαγε την ηρωίνη στην Ελλάδα, τη νόθευε, την τυποποιούσε πριν τη διοχετεύσει σε πιάτσες τοξικοεξαρτημένων.

Οι ναρκωτικές ουσίες εντοπίστηκαν σε ταβέρνα όπου εργαζόταν ένας 34χρονος, επίσης μεταξύ των συλληφθέντων.

Η ταβέρνα φαίνεται ότι αποτελούσε την «έδρα» της εγκληματικής οργάνωσης. Εκεί κατέληγαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Αλβανία και την Τουρκία, που στη συνέχεια συσκευάζονταν εκ νέου, αφού νοθεύονταν με άλλες ουσίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διωκτικές Αρχές βρήκαν σακούλες, σπάτουλες, ένα ξύλινο κουτί-καλούπι κ.ά. για τη συσκευασία των ναρκωτικών.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν σε ασφαλισμένο αποθηκευτικό χώρο της ταβέρνας 59 δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 28 κιλών και 708,5 γραμ., ενώ σε ειδικά διαμορφωμένη εσοχή-κρύπτη τοιχοποιίας στην ίδια επιχείρηση βρέθηκε δέμα που περιείχε άγνωστη ουσία, συνολικού βάρους 5 κιλών, όπως επίσης πλαστικό μπουκάλι με άγνωστης χημικής σύνθεσης υγρό, πρόσφορο για τη νόθευση-πρόσμιξη της ηρωίνης.

Σε δεύτερη έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι, όπου διέμεναν ο 32χρονος, φερόμενος ως «εγκέφαλος», και η συλληφθείσα γυναίκα (29 ετών), βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μικροδέματα ηρωίνης (90 γραμ.), όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 4.600 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών, κινητά τηλέφωνα, αστυνομικές ταυτότητες και μία άδεια οδήγησης, η γνησιότητα της οποίας εξετάζεται.

Όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του 32χρονου και της 29χρονης εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ανακριτικού τμήματος ανηλίκων Αθηνών για διεύθυνση και συμμετοχή, αντίστοιχα, σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια