LIVE!

Ναυάγιο στην Πύλο: Ελεύθεροι οι Αιγύπτιοι κατηγορούμενοι από το δικαστήριο της Καλαμάτας

Ναυάγιο στην Πύλο: Το δικαστήριο της Καλαμάτας αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση Facebook Twitter
Φωτογραφία από τους διασωθέντες του ναυαγίου της Πύλου / EUROKINISSI
0

Το δικαστήριο της Καλαμάτας έκρινε πως είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση του ναυαγίου της Πύλου.

Σήμερα αναμένονταν να ξεκινήσει η δίκη για τους εννέα Αιγυπτίους που κατηγορούνται για το ναυάγιο της Πύλου. Ωστόσο πριν λίγη ώρα σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο της Καλαμάτας έκρινε πως δεν μπορεί να δικάσει την υπόθεση καθώς το ναυάγιο συνέβη σε διεθνή ύδατα, κάνοντας δεκτή τη βασική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Έπειτα, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, οι εννιά Αιγύπτιοι που δικάζονται ως διακινητές και κατηγορούνται παράλληλα και για πρόκληση ναυαγίου, αφέθηκαν τυπικά ελεύθεροι, καθώς κρατούνται μόνο διοικητικά. Στο άκουσμα της απόφασης, το ακροατήριο στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ισογείου ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα, το ίδιο και οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται πως το ναυάγιο έλαβε χώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουνίου του 2023 ανοιχτά της Πύλου και σύμφωνα με εκτιμήσεις, μετέφερε σχεδόν 750 μετανάστες. Στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 άτομα, ενώ εκατοντάδες πιστεύεται ότι είναι οι αγνοούμενοι.

Ελλάδα
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναβαθμίζει τις κατηγορίες κατά του λογιστή της εγκληματικής οργάνωσης για τις παράνομες επιδοτήσεις – Στοιχεία πολυτελείας, ακριβά ταξίδια και απολογίες για 12 ακόμα κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ελλάδα / Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ενώπιον του Εισαγγελέα, ο δράστης του εγκλήματος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο - Η γυναίκα, πολύ σοβαρά τραυματισμένη, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»
LIFO NEWSROOM
Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Ελλάδα / Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Νέα ανάλυση αποκαλύπτει τις τεράστιες δημογραφικές ανισότητες στην Ελλάδα: έξι νομοί με 45 χρόνια περισσότερους θανάτους από γεννήσεις, και μια χώρα που γερνά ταχύτερα από ποτέ
LIFO NEWSROOM