ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Ελεύθεροι οι Αιγύπτιοι κατηγορούμενοι από το δικαστήριο της Καλαμάτας

Ναυάγιο στην Πύλο: Το δικαστήριο της Καλαμάτας αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση Facebook Twitter
Φωτογραφία από τους διασωθέντες του ναυαγίου της Πύλου / EUROKINISSI
0

Το δικαστήριο της Καλαμάτας έκρινε πως είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση του ναυαγίου της Πύλου.

Σήμερα αναμένονταν να ξεκινήσει η δίκη για τους εννέα Αιγυπτίους που κατηγορούνται για το ναυάγιο της Πύλου. Ωστόσο πριν λίγη ώρα σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο της Καλαμάτας έκρινε πως δεν μπορεί να δικάσει την υπόθεση καθώς το ναυάγιο συνέβη σε διεθνή ύδατα, κάνοντας δεκτή τη βασική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Έπειτα, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, οι εννιά Αιγύπτιοι που δικάζονται ως διακινητές και κατηγορούνται παράλληλα και για πρόκληση ναυαγίου, αφέθηκαν τυπικά ελεύθεροι, καθώς κρατούνται μόνο διοικητικά. Στο άκουσμα της απόφασης, το ακροατήριο στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ισογείου ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα, το ίδιο και οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται πως το ναυάγιο έλαβε χώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουνίου του 2023 ανοιχτά της Πύλου και σύμφωνα με εκτιμήσεις, μετέφερε σχεδόν 750 μετανάστες. Στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 άτομα, ενώ εκατοντάδες πιστεύεται ότι είναι οι αγνοούμενοι.

Ελλάδα
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εν πλω προς τη Γάζα: Ένα ελληνικό πλήρωμα αψηφά τις ισραηλινές απαγορεύσεις

Ελλάδα / Εν πλω προς τη Γάζα: Ένα ελληνικό πλήρωμα αψηφά τις ισραηλινές απαγορεύσεις

Η Κλεονίκη Αλεξοπούλου, μέλος του ανθρωπιστικού στόλου, μεταφέρει από το κατάστρωμα του ελληνικού πλοίου «Οξυγόνο» τη μαρτυρία της για όσα βίωσαν στη διαδρομή προς τη Γάζα μέχρι τη στιγμή της αναχαίτισής τους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τροχαίο δυστύχημα στην Πέτρου Ράλλη: Μηχανή συγκρούστηκε με πατίνι και εγκατέλειψε - Νεκρός 44χρονος

Ελλάδα / Τροχαίο δυστύχημα στην Πέτρου Ράλλη: Μηχανή συγκρούστηκε με πατίνι και εγκατέλειψε - Νεκρός 44χρονος

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας εγκατέλειψε το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος στην Πέτρου Ράλλη αμέσως μετά το δυστύχημα και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί
LIFO NEWSROOM
Βόλος: Πλημμύρισε η Γεωπονική Σχολή μετά την κακοκαιρία – Ζημιές σε εργαστήρια και ερευνητικό εξοπλισμό

Ελλάδα / Βόλος: Πλημμύρισε η Γεωπονική Σχολή μετά την κακοκαιρία – Ζημιές σε εργαστήρια και ερευνητικό εξοπλισμό

Το φωτογραφικό υλικό που κυκλοφόρησε αποτυπώνει το μέγεθος των ζημιών, ενώ φοιτητές και ερευνητές εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τη συνέχιση των σπουδών και των ερευνητικών προγραμμάτων
LIFO NEWSROOM