Μπουρλά: «Πριν από το τέλος του χρόνου θα ξέρουμε για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου»

Μπουρλά: «Πριν από το τέλος του χρόνου θα ξέρουμε για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου» Facebook Twitter
0

Την αισιοδοξία του ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν καλά νέα από τις μελέτες για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού εξέφρασε ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπέρτ Μπουρλά.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κ. Μπουρλά ανέφερε ότι στην παρούσα φάση γίνονται κλινικές μελέτες για το φάρμακο, το οποίο, όπως είπε, θα χορηγείται από το στόμα.

«Οι μελέτες γίνονται αυτή τη στιγμή κι έτσι είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε ότι η μελέτη θα είναι επιτυχής, ελπίζω ότι θα είναι καλά τα νέα και θα ξέρουμε πριν από το τέλος του χρόνου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, δήλωσε από τη φύση του αισιόδοξος γιατί, όπως είπε, είναι Έλληνας και πως πιστεύει στη δύναμη της επιστήμης.

Ερωτηθείς για την εξέλιξη της πανδημίας μίλησε για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ενώ ανέφερε ότι εργάζονται και για την εύρεση της θεραπείας.

«Το πρόβλημα είναι ότι η πανδημία είναι πολύ διαδεδομένη κι ότι ο ιός αυτός μεταλλάσσεται, επομένως θα πρέπει να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ιό» δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ, σημειώνοντας μάλιστα πως το εμβόλιο της Pfizer καλύπτει όλα τα στελέχη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ