Σειρά επιθέσεων και υλικών καταστροφών σε λεωφορεία και ακυρωτικά μηχανήματα, το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου, κατήγγειλε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Κώστας Σιορίκης. 

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», ο κ. Σιορίκης κατηγόρησε τη διοίκηση ότι «δεν ενδιαφέρεται ούτε για την ασφάλεια των οδηγών ούτε και των επιβατών». 

 

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, εκτός από την επίθεση με αεροβόλο σε λεωφορείο, στην Ηλιούπολη το βράδυ του Σαββάτου, υπήρξαν άλλα δύο περιστατικά σε Μενίδι και Πολυτεχνείο.

 

Στις 6:40μ.μ, άγνωστοι μπήκαν σε λεωφορείο της γραμμής Α7, που εκτελεί το δρομολόγιο «Κάνιγγος-Κηφισιά» και έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα. Λίγο πριν τις 8μ.μ, ομάδα ατόμων στο Μενίδι, έσπασε τα τζάμια λεωφορείου της γραμμής Α10, τρεις στάσεις πριν το τέρμα.

 

Το βράδυ του Σαββάτου, άγνωστοι πυροβόλησαν με αεροβόλο όπλο ένα λεωφορείο στην Ηλιούπολη και έσπασαν το τζάμι του οδηγού. Οι δράστες πυροβόλησαν λεωφορείο της γραμμής 237 ενώ βρισκόταν σταματημένο, σε στάση επί της οδού Θράκης.

 

Για κανένα από τα περιστατικά δεν έχουν ανακοινωθεί συλλήψεις ή προσαγωγές από την αστυνομία ενώ άγνωστο παραμένει αν οι τρεις επιθέσεις συνδέονται μεταξύ τους.