Με την προϋπόθεση ότι δεν πιέζεται το σύστημα υγείας στην Αττική και τήρηση συγκεκριμένων μέτρων, το λιανεμπόριο θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει μετά τις 16 Μαρτίου, ανέφερε ο Ηλίας Μόσιαλος.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει τήρηση των μέτρων και επιτήρηση του αριθμού ατόμων που μπαίνουν στα καταστήματα, με μέριμνα ώστε οι υπάλληλοι σε αυτά να φορούν ενισχυμένες μάσκες και όχι διπλές.

 

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του LSE εκτίμησε επίσης ότι μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και εφόσον δεν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων, θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

 

«Ίσως ύστερα από δέκα ημέρες», τόνισε ο κ. Μόσιαλος για το άνοιγμα των σχολείων. «Η γνώμη μου είναι ότι εάν γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, εφόσον πάμε σε άνοιγμα της αγοράς, αυτοί να περιοριστούν σε κλειστούς χώρους. Εκεί βλέπουμε ότι γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά», πρόσθεσε. 

 

Όπως εξήγησε, για ένα μικρό χρονικό διάστημα ακόμα τουλάχιστον στην Αττική θα πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή μέτρων καθώς υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας, ωστόσο μπορεί να γίνει άρση μέτρων σε περιοχές που δεν πιέζονται με την προϋπόθεση πως δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr