Μόσιαλος για οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά: Τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν

Μόσιαλος για οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά: Τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν Facebook Twitter
Φωτ.: UNSPLASH
0

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας LSE, Ηλίας Μόσιαλος, για τα περιστατικά οξεία ηπατίτιδας που έχουν εμφανιστεί σε παιδιά το τελευταίο διάστημα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για περιστατικά, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν είναι σοβαρά και πως αντιμετωπίζονται με φαρμακευτική αγωγή.

Παράλληλα, μιλώντας στο Action 24 ξεκαθάρισε ότι τα περιστατικά δεν συνδέονται με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σημειώνοντας, ωστόσο, πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι μελέτες για το λόγο της εμφάνισης της οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά.

Οι ηλικίες που προσβάλλονται περισσότερο είναι από 3-5 ετών, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καταγεγραμμένο κρούσμα σε ενήλικα. Ο κ. Μόσιαλος, υπογράμμισε ότι για την ώρα ο τρόπος προφύλαξης είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως ισχύουν και για την COVID, όπως η συχνή πλύση των χεριών.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας αναφέρθηκε στα ανησυχητικά συμπτώματα λέγοντας πως μπορεί να είναι γαστρεντερίτιδα, ανορεξία και καταβολή. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με πυρετό και τάση για έμετο, αλλαγή στο χρώμα του δέρματος και των κοπράνων. Ωστόσο, όπως τόνισε, αυτό δεν σημαίνει ότι αν δουν τα αρχικά συμπτώματα οι γονείς θα πρέπει να πανικοβληθούν.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ