Μητροπολίτης Σεραφείμ: Δεν έχουν θέση στην εκκλησία ιερείς κατά του εμβολίου- Δολοφονούν τους αδελφούς τους

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Δεν έχουν θέση στην εκκλησία ιερείς κατά του εμβολίου- Δολοφονούν τους αδελφούς τους Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Δριμύ κατηγορώ κατά των ιερέων που εναντιώνονται στον εμβολιασμό εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν θέση στην εκκλησία, υπογράμμισε σε δηλώσεις του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δολοφονούν τους αδελφούς τους». 

«Ζούμε ένα δράμα στη χώρα. Ενώ το εμβόλιο έχει γίνει από 4-5 δισεκατομμύρια ανθρώπους στη Γη, συκοφαντείται. Είναι ο μόνος τρόπος υπερβάσεως αυτής της πανδημίας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και σημείωσε ότι ο ίδιος έχει κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. 

«Όσοι εναντιώνονται στον εμβολιασμό είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον Χριστό, ούτε με την εκκλησία του. Διότι δεν αγαπούν τον άνθρωπο. Ούτε τον συνάνθρωπο ούτε τον εαυτό τους», συμπλήρωσε ο μητροπολίτης Πειραιώς. 

Όταν ρωτήθηκε αν έχουν θέση στην εκκλησία κληρικοί που προσπαθούν να αποτρέψουν τους πιστούς από τον εμβολιασμό, απάντησε: «Όχι, είναι εκτός του ευαγγελικού μηνύματος, δρουν εναντίον του χριστιανισμού. Δεν κατανοούν τι σημαίνει χριστιανισμός». 

Αναφορικά με τους μοναχούς του Αγίου Όρους που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό και τη στάση ηγουμένων μονών, ο μητροπολίτης Σεραφείμ επεσήμανε: 

«Όλοι αυτοί δολοφονούν τους αδελφούς τους, δεν το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι. Είναι τόσο εγωπαθείς και εγωιστές, που δεν καταλαβαίνουν την απλή αλήθεια. Η επιστήμη δεν είναι από τον διάβολο, από τον Θεό είναι, αλλά ο διάβολος έχει πολύ μεγάλη τέχνη. Μας κυνηγά και από αριστερά, με την αισχρότατη αθεΐα και την απόδοση του σύμπαντος στο μηδέν και από τα δεξιά με τον ζηλωτισμό χωρίς επίγνωση». 

Η «θεοποίηση του δικαιωματισμού» και η αποδόμηση της αυθεντίας είναι μία τρέλα, μια ανισορροπία, συνέχισε ο μητροπολίτης Πειραιώς. «Ευθύνεται και η πολιτεία, γιατί δεν κάνει περιστολή των ψευδών ειδήσεων», συμπλήρωσε. 

Στις δηλώσεις του, ο μητροπολίτης σημείωσε ότι η Εκκλησία έχει δώσει εντολές στο προσωπικό να είναι όλοι εμβολιασμένοι και να τηρούνται τα μέτρα. Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να εφαρμοστεί το μέτρο εισόδου στις εκκλησίες μόνο με rapid test- για τους ανεμβολίαστους- απάντησε: 

«Δεν μπορώ να βάλω σεκιούριτι στην εκκλησία, επικαλούμαι την ευθύνη των προσώπων. Έρχομαι στην εκκλησία για να κοινωνήσω, να έχω σχέση με τον Δημιουργό μου. Αν δεν έρθω να το κάνω με όρους της αληθείας, δεν υπάρχει λόγος να το κάνω». 

Τέλος, ερωτηθείς για εικόνες πιστών που κατεβάζουν τη μάσκα για να ασπαστούν εικόνες, ο μητροπολίτης Σεραφείμ δήλωσε: 

«Πέρυσι λειτουργήσαμε 400.000 φορές- σε 10.000 ναούς της Ελλάδας- από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο. Κοινώνησαν κατ ελάχιστον 4 εκατομμύρια άνθρωποι, δεν είχαμε 4 εκατομμύρια κρούσματα. Η θεία κοινωνία και τα ιερά σεβάσματα δεν μεταδίδουν, αλλά εγώ σε εσάς και εσείς σε εμένα μεταδίδουμε. Δεν αίρονται οι φυσικοί νόμοι μέσα στον ναό, ούτε η βαρύτητα ούτε οι άλλοι φυσικοί νόμοι. Το να βγάλει τη μάσκα και να προσκυνήσει δεν είναι κάτι τραγικό». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ