Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ελάτε να κοινωνήσετε με την ίδια λαβίδα» - Οργή για τις δηλώσεις εν μέσω lockdown

Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ελάτε να κοινωνήσετε με την ίδια λαβίδα» - Οργή για τις δηλώσεις εν μέσω lockdown Facebook Twitter
0

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι νέες δηλώσεις του Μητροπολίτη Κοζάνης που κάλεσε τους πολίτες να πάνε στην Εκκλησία και να «κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα», την στιγμή που η πόλη βρίσκεται σε καθεστώς lockdown. 

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στους πιστούς, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Κοζάνης, ανέφερε: «Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ελβετία, είναι χώρες με ίδιο πληθυσμό με εμάς. Εκεί, είναι χιλιάδες οι νεκροί. Εκατοντάδες οι προσβεβλημένοι από την πανδημία. Κι εδώ στην Ελλάδα, ακόμη, με τη χάρη του Θεού, γιατί κάποιοι άνθρωποι υψώνουν χείρας ικέτιδας... Γιατί επιμένουν σε εκκλησία έστω και με κλειστές πόρτες, έρχεται και δέεται στο Θεό, να σκεπάζει τη χώρα μας».

Στη συνέχεια κάλεσε τους πιστούς να φέρουν και τα παιδιά τους να κοινωνήσουν «από την ίδια λαβίδα»: «Να 'ρθείτε τώρα, να φέρετε τα παιδάκια σας κι εσείς κάποιοι, να κοινωνήσουν και να κοινωνήσετε. Από την ίδια λαβίδα. Γιατί το πιστεύετε ότι εκεί είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου! Ποιοι αμφισβητούν το σώμα και αίμα του Κυρίου, το βλασφημούν! Όποιοι και όποιες αμφιβάλλουν ότι είναι σώμα και αίμα Χριστού, να μην έρχονται, να μην πλησιάζουν», είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

Δείτε το βίντεο από το 02:30 και έπειτα:

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ