Μητέρα Γαρυφαλλιάς: «Τα ισόβια να είναι ισόβια- Ζούμε σε μία κοινωνία που βλέπει ατιμωρησία»

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: «Περιμένουμε μία δικαίωση- Ζούμε σε μία κοινωνία όπου βλέπει ατιμωρησία, ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη» Facebook Twitter
0

«Είναι μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Πώς μπορεί κάποιος να αντικρίσει με δύναμη και σθένος έναν άνθρωπο που αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού του;» διερωτήθηκε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο τον Ιούλιο του 2021.

«Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουμε. Δεν ξέρω τι μας περιμένει. Μαζεύουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι και να δικαιώσουμε τη Γαρυφαλλιά μας» είπε η Αλεξάνδρα Μάκου μιλώντας στην ΕΡΤ ενόψει της έναρξης της δίκης την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

«Δεν μπορώ να ξέρω, δεν είμαι μέσα στο μυαλό του. Δεν υπάρχει γιατί. Δεν αφαιρείς τη ζωή ενός ανθρώπου» είπε ερωτώμενη αν θεωρεί ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο.

Ερωτώμενη για το αν της έχει ζητήσει συγνώμη ο δράστης της γυναικοκτονίας είπε ότι «Δεν έχει κανέναν νόημα η συγνώμη. Δεν θέλω να μου ζητήσει συγνώμη. Θέλω να γυρίσει το παιδί μου πίσω. Γίνεται; Δεν γίνεται. Οπότε η συγνώμη για μένα δεν έχει κανέναν νόημα».

Τον γνώριζε τον δράστη μέσα από την κόρη της, όπως είπε αλλά τόνισε πως δεν θέλει να μιλήσει γι' αυτόν.

«Όλες εμείς οι οικογένειες που έχουμε χάσει τα παιδία μας έτσι, που μας τα πήραν έτσι, περιμένουμε μία δικαίωση από την πολιτεία και το κράτος. Ευχόμουν το δικό μου να ήταν το τελευταίο παιδί και να είμαι η τελευταία μάνα. Αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν έχει σταματημό.

»Αυτή η δικαίωση δεν είναι μόνο για τα δικά μας παιδιά, είναι για όλα τα παιδιά. Οπότε αυτή η δικαίωση αφορά όλους μας. Ζούμε σε μία κοινωνία όπου βλέπει ατιμωρησία, βλέπει ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη, οπότε πρέπει λίγο να το ισορροπήσουμε αυτό. Υπάρχει αναβρασμός στην κοινωνία μας και αυτό δημιουργεί βίαιες συμπεριφορές από τον κόσμο» είπε.

«Τα ισόβια να είναι ισόβια. Γιατί να έχει το δικαίωμα και να μιλάμε συνεχώς για τα δικαιώματα των δολοφόνων και να μην μιλάμε για το δικό μας δικαίωμα να μην αντικρύσουμε ξανά αυτόν τον άνθρωπο; Θέλετε να μου πείτε  ότι αυτός ο άνθρωπος που έκανε έναν φόνο με τα χέρια του, που τα χέρια του είναι όπλα, επειδή του χάλασε η φάση, όταν θα ξαναβγεί έξω δεν θα του ξαναχαλάσει η φάση;» είπε.

«Ζούμε στην Ελλάδα και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Για ποιο σωφρονιστικό σύστημα μιλάμε;» είπε η κ. Μάκου.

«Τα παιδιά μας δεν επιστρέφουν όμως η δικαίωση πρέπει να είναι δικαίωση για τα παιδιά μας και την ελληνική κοινωνία. Είναι θέμα που αφορά όλη την κοινωνία όχι μόνο την οικογένεια της Γαρυφαλλιάς» είπε.

Ο 30χρονος καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η δίκη του θα γίνει στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Σύρου.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Το εργοστάσιο είχε ζητήσει αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική πριν καεί ολοσχερώς

Ελλάδα / Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Το εργοστάσιο είχε ζητήσει αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική πριν καεί ολοσχερώς

Στάλθηκε e-mail από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική με αίτημα την αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία
NEWSROOM