Μηταράκης: Αρχές Μαΐου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στις δομές φιλοξενίας προσφύγων

δομές φιλοξενίας Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Από αρχές Μαΐου κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα εμβολιάζουν τους διαμένοντες μέσα στις δομές φιλοξενίας προσφύγων, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

Οι δομές φιλοξενίας δεν αντιμετωπίζουν «θέμα νοσηρότητας ή εξάπλωσης του κορωνοϊού», γι' αυτό υπάλληλοι και διαμένοντες θα εμβολιαστούν «με τη σειρά τους, βάσει ηλικίας, όπως και ο γενικός πληθυσμός», πρόσθεσε ο Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως εξηγεί μέχρι τώρα, οι εμβολιασμοί γίνονται στα εμβολιαστικά κέντρα «καθώς ο αριθμός των ατόμων που με βάση το πρόγραμμα είχαν το δικαίωμα να εμβολιαστούν, είναι ακόμα μικρός», ενώ «η πλειονότητα των διαμενόντων στις δομές είναι άτομα νεαρής ή μέσης ηλικίας».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει σημαντικό το γεγονός ότι «αντιμετωπίζουμε το μεταναστευτικό όχι ως ένα διμερές ζήτημα ανάμεσα σε εμάς και την Τουρκία, αλλά ως ένα κοινό ευρωπαϊκό ζήτημα» και επαναλαμβάνει την ανάγκη για «απαρέγκλιτη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. - Τουρκίας».

Επίσης, λίγο πριν από την επίσκεψη της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον σε Σάμο, Λέσβο και Αθήνα ο υπουργός Μετανάστευσης επαναλαμβάνει ότι για τις νέες κλειστές δομές σε Λέσβο και Χίο αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους.

Σχετικά με το υπό διαπραγμάτευση ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου ζητάει, δε, από κοινού με τις άλλες χώρες της ομάδας MED 5, την έγκριση «μιας τολμηρής μεταρρύθμισης», που θα προβλέπει «ταχύτερες διαδικασίες και ασφαλείς δομές φιλοξενίας προς όφελος όλων».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση ΓΣΕΕ: Στον οικονομικό εισαγγελέα ο «φάκελος» Παναγόπουλου - Στο επίκεντρο άλλα πέντε άτομα και έξι εταιρείες

Ελλάδα / ΓΣΕΕ: Στον οικονομικό εισαγγελέα ο «φάκελος» Παναγόπουλου - Στο επίκεντρο άλλα πέντε άτομα και έξι εταιρείες

Στο πλαίσιο της έρευνας προβλέπεται η κλήση μαρτύρων, η αξιολόγηση των διαθέσιμων στοιχείων, καθώς και ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» του Γιάννη Παναγόπουλου
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΑΞΙΔΙ

Ελλάδα / Αποκάλυψη για την υπόθεση κατασκοπείας: Ποιος είναι πίσω από τον αξιωματικό - Το μυστικό ταξίδι στην Κίνα

Οι Αρχές ασφαλείας και οι ειδικοί ερευνητές της Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας του ΓΕΕΘΑ έχουν καταλήξει σε έναν «άνθρωπο-σκιά» που κινούσε τα νήματα στην υπόθεση κατασκοπείας
THE LIFO TEAM