«Μίνι» lockdown και στη Μεσσηνία- Παρατείνονται τα μέτρα σε Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο

«Μίνι» lockdown και στη Μεσσηνία- Παρατείνονται τα μέτρα σε Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο Facebook Twitter
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

«Μίνι» lockdown στη Μεσσηνία ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, ενώ παρατείνονται τα μέτρα σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Επιπρόσθετα, στο ίδιο καθεστώς ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

- Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 51η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας

Ελλάδα / Εικόνες από τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 51η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών, πολιτικών αρχηγών και άλλων επίσημων πραγματοποιείται στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου η δεξίωση για την 51η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
LIFO NEWSROOM
Τα «πόθεν έσχες» πρόδωσαν μία καθηγήτρια Πανεπιστημίου, έναν αντιδήμαρχο και τη διοίκηση ΚΤΕΛ

Ελλάδα / Τα «πόθεν έσχες» πρόδωσαν μία καθηγήτρια Πανεπιστημίου, έναν αντιδήμαρχο και τη διοίκηση ΚΤΕΛ

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προχώρησε στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικών θυρίδων, μετοχών, περιουσιακών στοιχείων, των εμπλεκομένων προσώπων
LIFO NEWSROOM