Μιχάλης Ιγνατίου: Άθλια προβοκάτσια της ρωσικής πρεσβείας για το OPEN – Δέχομαι και εγώ επιθέσεις

Μιχάλης Ιγνατίου: Άθλια προβοκάτσια της ρωσικής πρεσβείας για το OPEN – Δέχομαι και εγώ επιθέσεις Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Την αντίδραση του δημοσιογράφου, Μιχάλη Ιγνατίου, προκάλεσε η «προτροπή» της Ρωσικής Πρεσβείας προς τους Έλληνες τηλεθεατές να παρακολουθούν τον τηλεοπτικό σταθμό Open, αν αναζητούν «κάτι διαφορετικό από ψευδή προπαγάνδα για την κατάσταση στην Ουκρανία».

Σημειώνεται, πως η ρωσική πρεσβεία σε ανάρτησή της, παρέθεσε ένα απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, στο οποίο μιλούσε ο Πτέραρχος ε.α. Αθανάσιος Παπανικολάου, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, εν μέσω της ρωσικής εισβολής. Η ρωσική πρεσβεία σύστησε στους τηλεθεατές να δουν το συγκεκριμένο απόσπασμα, γράφοντας: «Δείτε το αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό από ψευδή προπαγάνδα για την κατάσταση στην Ουκρανία».

Ο ανταποκριτής του ΟPEN στις ΗΠΑ, με διαδοχικά tweets, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή άθλια προβοκάτσια της ρωσικής πρεσβεία κατά των εργαζομένων του καναλιού, ενώ σημείωσε πως ο ίδιος δέχεται άθλιες επιθέσεις κατηγορώντας του Ρώσους διπλωμάτες.

«Αυτό που κάνει η Ρωσική Πρεσβεία είναι μία άθλια, μία άνευ προηγουμένου προβοκάτσια εναντίον όλων μας, όλων των εργαζομένων στο OPEN. Αν τολμά η εν λόγω Πρεσβεία, ας δημοσιεύσει και τα βίντεο που χαρακτηρίζουμε αυτό που στην αλήθεια κάνει η αυταρχική Ρωσία», ανέφερε, σε ένα από τα tweet.

Όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος σε  ένα άλλο tweet «έχουμε δεκάδες βίντεο όπου αναφερόμαστε στην ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ εναντίον της Ουκρανίας. Ας δημοσιεύσει τις δικές μας αναλύσεις, όχι των αναλυτών εκτός του καναλιού, αυτές που υπογραμμίζουμε ότι ο ρωσικός στρατός σκοτώνει αμάχους και καταστρέφει τις περιουσίες των ανθρώπων».

Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα άλλο tweet, στο οποίο ο Μιχάλης Ιγνατίου υποστηρίζει πως «ο ρωσικός στρατός είναι αυτός που έχει σκοτώσει τους ομογενείς μας. Η Μόσχα πρέπει να απολογηθεί για τις δολοφονίες των ομογενών μας». Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε πως και ο ίδιος τις τελευταίες ημέρες δέχεται «άθλιες επιθέσεις από τα τρολς της Ρωσικής Πρεσβείας, που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία».

Τέλος, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να επαναφέρει στην τάξη τους «διπλωμάτες» της ρωσικής πρεσβείας. «Δεν μπορεί να τους επιτρέπει άλλο να την αμφισβητούν. Δεν μπορεί να επιτρέπει τις αθλιότητες της Πρεσβείας εναντίον μας, επειδή απορρίπτουμε την προπαγάνδα της», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

 

Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να επαναφέρει στην τάξη τους «διπλωμάτες» της ρωσικής πρεσβείας. Δεν μπορεί να τους επιτρέπει άλλο να την αμφισβητούν. Δεν μπορεί να επιτρέπει τις αθλιότητες της Πρεσβείας εναντίον μας, επειδή απορρίπτουμε την προπαγάνδα της.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ