Εδώ και κάποιες εβδομάδες, το μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας, το Πεδίον του Άρεως, δεν είναι ένας χώρος όπου γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών.

 

Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη κατά τη διάρκεια λειτουργίας του πάρκου, ενώ με την επιστροφή των Αθηναίων από τις καλοκαιρινές τους διακοπές οι επισκέπτες έχουν αυξηθεί κατά πολύ. 

 

Μια διαφορετική βόλτα στο Πεδίον του Άρεως από τους κατοίκους που θέλουν να ζωντανέψει ξανά
(Φωτογραφία: Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως)

 

Οι κάτοικοι της περιοχής θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτή την καλή συγκυρία, προκειμένου το πάρκο να συνεχίσει να είναι πόλος έλξης για τους Αθηναίους.

 

Τα ναρκωτικά απομακρύνθηκαν, οι παιδικές χαρές έχουν ανοίξει, όμως αυτό δεν ήταν τα μόνα προβλήματα του πάρκου. Οι υποδομές παρουσιάζουν ακόμα υστερήσεις και φυσικά δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος  πως η καθημερινή παρουσία της αστυνομίας θα είναι παντοτινή. 

 

Μια διαφορετική βόλτα στο Πεδίον του Άρεως από τους κατοίκους που θέλουν να ζωντανέψει ξανά
(Φωτογραφία: Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως)

 

Για αυτό το λόγο η συλλογικότητα «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως»οργανώνει την Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, έναν διαφορετικό περίπατο μέσα στο πάρκο. Καλεί κατοίκους της περιοχής ή απλά ανθρώπους που θέλουν να περπατήσουν ένα βράδυ σε μια βόλτα μέσα στο πάρκο.

 

Μια διαφορετική βόλτα στο Πεδίον του Άρεως από τους κατοίκους που θέλουν να ζωντανέψει ξανά
(Φωτογραφία: Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως)

 

Ζητάει να έχουν μαζί τους φακούς,κινητά και φαναράκια καθώς ο φωτισμός του πάρκου δεν είναι σε καλή κατάσταση. Η συλλογικότητα, ένα χρόνο μετά από παρόμοια πρωτοβουλία, είναι αυτή τη φορά πολύ πιο αισιόδοξη. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της «θα ξαναβρεθούν οι κάτοικοι της περιοχής και οι φίλοι του πάρκου, να χαρούν έναν φιλικό, επιτέλους, δημόσιο χώρο, να θυμηθούν τη χαρά του να περπατάς ανέμελος με τα παιδιά σου ένα φθινοπωρινό βραδάκι, ανάμεσα στα δέντρα και τα παρτέρια του πάρκου. Να διεκδικήσουν από τη σημερινή διοίκηση ό,τι χρειάζεται για να ξαναγίνει το Πεδίο του Άρεως το μεγάλο δημόσιο πάρκο που μας αξίζει».

 

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της συλλογικότητας: 

 

Η συλλογικότητα "ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ" καλεί τους φίλους του πάρκου σε έναν βραδινό περίπατο μέσα στο Πεδίο του Αρεως. Την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018, στις 7.00 το απόγευμα. Στο άγαλμα της Αθηνάς στην είσοδο από λεωφόρο Αλεξάνδρας με φακούς, κινητά, και φαναράκια.

 

Μετά από μεγάλες προσπάθειες και μακροχρόνιους αγώνες των κατοίκων της περιοχής το πάρκο, που απαξιώθηκε χρόνια πριν από την εγκατάλειψη, προσπαθεί να βρει τον παλιό καλό εαυτό του. Η "πιάτσα" των ναρκωτικών απομακρύνθηκε, οι παιδικές χαρές άνοιξαν. Υπάρχουν όμως ακόμα πολλές ελλείψεις. Μη επαρκής φωτισμός, κλειστές βρύσες, κατεστραμμένα παρτέρια, υποδομές σε εγκατάλειψη.

 

Στη μεγάλη βραδινή βόλτα, ένα χρόνο μετά το πρώτο "Φωτίζουμε", θα ξαναβρεθούν οι κάτοικοι της περιοχής και οι φίλοι του πάρκου, να χαρούν έναν φιλικό, επιτέλους, δημόσιο χώρο, να θυμηθούν τη χαρά του να περπατάς ανέμελος με τα παιδιά σου ένα φθινοπωρινό βραδάκι, ανάμεσα στα δέντρα και τα παρτέρια του πάρκου. Να διεκδικήσουν από τη σημερινή διοίκηση ό,τι χρειάζεται για να ξαναγίνει το πεδίο του Αρεως το μεγάλο δημόσιο πάρκο που μας αξίζει.

 

Με παιδιά, φίλους, σκυλιά ένας περίπατος σε ένα πάρκο, απαλλαγμένο από τα ναρκωτικά, με φακούς, κινητά, φαναράκια, για να διεκδικήσουμε την αναβάθμισή του από την εγκατάλειψη των τελευταίων ετών.