Μετρό Θεσσαλονίκης: Δεν ήμουν καν 30 ετών όταν το σχεδίασα, λέει ο καθηγητής του ΑΠΘ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Δεν ήμουν καν 30 ετών όταν το σχεδίασα, λέει ο καθηγητής του ΑΠΘ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Ο καθηγητής Βασίλης Προφυλλίδης, ο άνθρωπος που σχεδίασε το μετρό Θεσσαλονίκης πριν από 37 χρόνια, μίλησε για το έργο που επιτέλους παραδίδεται αύριο στο κοινό.

Δεν ήμουν ούτε 30 ετών όταν το σχεδίασα, επί δημαρχίας Σωτήρη Κούβελα, ο οποίος είχε καλέσει το 1987, τον νεαρό συγκοινωνιολόγο να καταθέσει την πρότασή του. Σήμερα, η ονομασία των σταθμών του μετρό Θεσσαλονίκης είναι η ίδια που είχε σχεδιάσει τότε ο κ. Προφυλλίδης, σήμερα καθηγητής συγκοινωνιακής τεχνικής στο ΑΠΘ. 

Το μετρό περνά από τα πιο συμφορημένα κομμάτια του κέντρου της πόλης και θα βοηθήσει πολύ στην κυκλοφορία της Θεσσαλονίκης, κατέληξε ο κ. Προφυλλίδης. 


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BEACH BAR ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες ότι απαγόρευσαν σε ηλικιωμένους να μπουν σε beach bar στον Ποταμό Επανομής

Ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι ορισμένοι επιχειρηματίες εμποδίζουν ηλικιωμένους να μπουν στα καταστήματά τους, ακόμη και όταν αυτά είναι εντελώς άδεια
LIFO NEWSROOM