Μετρό: Επέκταση με δύο νέους σταθμούς στη γραμμή 2

Μετρό: Επέκταση με δύο νέους σταθμούς στη γραμμή 2 Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
0

Νέες επεκτάσεις του μετρό της Αθήνας προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, συγκεκριμένα στη γραμμή 2. 

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Economist για τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι ιδίως η επέκταση της γραμμής 2 προς Δυτική Αττική, με δύο νέους σταθμούς στο τμήμα Ανθούπολη – Ίλιον που θα εξυπηρετούν πάνω από 50.000 επιβάτες την ημέρα, είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Όπως ανέφερε, είναι ήδη έτοιμη η προκαταρκτική χάραξη του έργου ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι στα τέλη του 2021 θα μπορεί να προκηρυχθεί, με προϋπολογισμό 350 εκ. ευρώ.

Στα επερχόμενα έργα συγκαταλέγεται και η νέα αναβαθμισμένη Περιφερειακή Θεσσαλονίκης (Flyover).

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και άλλα έργα σε όλη την Ελλάδα, όπως τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, ύψους 1,2 δισ., το νέο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων ύψους  3,3 δισ., και το νέο Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας με σημειακές παρεμβάσεις σε 7.000 επικίνδυνα σημεία σε όλη τη χώρα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι προχωρούν παράλληλα έργα, όπως ο ΒΟΑΚ, η Γραμμή 4 του Μετρό (ύψους 1,5 δισ. ευρώ), το βόρειο τμήμα του Ε-65 και ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ