Μεταναστευτικό: Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για κλειστά κέντρα σε Χίο, Λέσβο και Σάμο

Μεταναστευτικό: Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για κλειστά κέντρα σε Χίο, Λέσβο και Σάμο Facebook Twitter
1

O Νότης Μηταράκης υπέγραψε την Παρασκευή τρεις αποφάσεις για τη διενέργεια διαγωνισμού που αφορά στη διαμόρφωση του χώρου των επιταγμένων ακινήτων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.  

Η απόφαση αφορά στην πραγματοποίηση άμεσων εργασιών στις εκτάσεις που προορίζονται για τις εγκαταστάσεις περιφερειακών υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων συγκεκριμένα στα επιταγμένα γεωτεμάχια, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και την κατασκευή περιμετρικής περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του υπουργείου Μετανάστευσης η προεκτιμώμενη συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του έργου «Προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και καθαρισμού» των εκτάσεων αυτών και στα τρία νησιά αγγίζει 2.995.044,20 ευρώ. Κριτήριο για την ανάθεση των συμβάσεων είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τις χαμηλότερης τιμής ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας. Χρόνος δε περάτωσης του συγκεκριμένου έργου ορίζονται οι δύο μήνες.

Δήμαρχος Χίου: Η κυβέρνηση στήνει σκηνικό πολέμου 

 

Μιλώντας το Σάββατο στο Mega ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Καρμαντζής ανέφερε ότι οι κάτοικοι του νησιού ζουν εδώ και έξι χρόνια μια απίστευτη κατάσταση, καθώς όλα έχουν ανατραπεί και μέρα με τη μέρα γίνονται ακόμα δυσκολότερα. Η αβεβαιότητα πλέον πρωταγωνιστεί, ενώ το αίσθημα ασφάλειας έχει χαθεί. «Η κυβέρνηση στήνει ένα σκηνικό πολέμου», δήλωσε ο κ. Καρμαντζής για τα κυβερνητικά σχέδια στα νησιά του Αιγαίου και έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «πρέπει να βάλουν μυαλό» και πως «ο κόσμος των νησιών δεν έχει εμπιστοσύνη στην παρούσα κυβέρνηση».

Συνολικά η κοινωνία της Χίου είναι ξεσηκωμένη και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αποφασισμένη «να σταθεί στην πρώτη γραμμή με ό,τι αυτό συνεπάγεται». «Θα μας βρουν απέναντι, είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε όλη αυτή την κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά και έκανε έκκληση προς το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό για «επανασχεδιασμό εδώ και τώρα».

Κώστας Μουτζούρης: Υπήρξε πρόταση για μεταφορά προσφύγων στα Τοκμάκια

 

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε υπήρξε πρόταση στην κυβέρνηση για μεταφορά προσφύγων στα Τοκμάκια, ένα σύμπλεγμα νησίδων στη Λέσβο. «Υπάρχει άποψη που κατατέθηκε στην κυβέρνηση για να μεταφερθούν πρόσφυγες στα Τοκμάκια της Λέσβου. Όμως δεν έγινε από τοπικούς άρχοντες», είπε διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα την πρότεινε ποτέ.

Ακόμα, ο κ. Μουτζούρης ανέφερε πως «δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και να συζητήσουμε με την κυβέρνηση», ενώ υποστήριξε ότι αρμόδιος υπουργός, Νότης Μηταράκης, αποφεύγει τις επικοινωνίες μαζί του τις τελευταίες μέρες. 

Νέοι γενικοί και ειδικοί γραμματείς στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου 

Χθες, με κοινή απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου ορίστηκαν οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς του υπουργείου Μετανάστευσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης διατηρεί τη θέση του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τη Γενική Γραμματεία Υποδοχής και Αιτούντων Ασυλο αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος ειδικός γραμματέας Υποδοχής Εμμανουήλ Λογοθέτης.

Παράλληλα, η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη αναλαμβάνει την Eιδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και ο Ευάγγελος Απόστολος Κωνσταντίνου αναλαμβάνει την Ειδική Γραμματεία Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων. Χθες επίσης ανακοινώθηκε ότι θα επικαιροποιηθεί το μητρώο των δικηγόρων που εμπλέκονται με τη διαδικασία εξέτασης των προσφυγών.

Με πληροφορίες από MEGA/Τα Νέα/astraparis.gr

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
3εκ ευρώ μονάχα η περίφραξη της επίταξης των ακινήτων.Καλό θα ήταν να γινόταν μία έρευνα ώστε να μάθουμε πόσο μας έχει κοστίσει συνολικά η “αλληλεγγύη” και η υποψηφιότητα για Νόμπελ.Εγκαταστάσεις, επιδοτήσεις, προγράμματα ένταξης, δημιουργία κέντρων, δωρεάν πρόσβαση σε υγεία, παιδεία και ΜΜΜ. Όλα αυτά δεν πληρώνονται από τον ΟΗΕ. Και ακόμα και εάν δίνονται ποσά από την Ε.Ε. πρέπει να δούμε από που προέρχονται, με τι σκοπούς δίνονται και εάν δίνονται με τη μορφή δανείου.