Μεγάλος Περίπατος: Αλλάζει η Πανεπιστημίου την Κυριακή - Ποδηλατόδρομος & πεζόδρομος σε 2 λωρίδες

Μεγάλος Περίπατος: Αλλάζει η Πανεπιστημίου την Κυριακή - Ποδηλατόδρομος & πεζόδρομος σε 2 λωρίδες Facebook Twitter
0

Στο επόμενο στάδιο περνά ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας, την Κυριακή 14 Ιουνίου, με την πιλοτική εφαρμογή στην οδό Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει ήδη ανακοινωθεί, από τις 6:00 το πρωί της Κυριακής, η Πανεπιστημίου θα αλλάξει όψη, με έναν πολύ πλατύ πεζόδρομο πάνω σε σημερινές λωρίδες κυκλοφορίας και έναν ποδηλατόδρομο ίδιου μήκους.

Ο πεζόδρομος, μήκους 900 μέτρων, θα καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας. Η συνολική του επιφάνεια θα είναι 7.000 τ.μ, και κατά μήκος του θα τοποθετηθούν παγκάκια, φυτά και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες.

Ο ποδηλατόδρομος, επίσης μήκους 900 μέτρων θα είναι κατασκευασμένος με υλικά τελευταίας τεχνολογίας και με πλήρη σήμανση σε όλο το μήκος της οδού, καλύπτοντας μία από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας.

Παράλληλα δημιουργείται μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σε μία από τις υφιστάμενες λωρίδες. Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, «στόχος είναι να μειώσει σημαντικά το χρόνο της διαδρομής των Μέσων, να αυξήσει τον αριθμό των δρομολογίων τους και να μειώσει τον αριθμό των επιβατών ανά δρομολόγιο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΜΠ, η αύξηση της μέσης ταχύτητας των ΜΜΜ, ξεπερνά το 25%. Όσο για τα ΙΧ οχήματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο ελεύθερες λωρίδες, «απαλλαγμένες από την παράνομη στάθμευση».

Η οδός Πανεπιστημίου, στη νέα μορφή της,« αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς συνδετικούς κρίκους στην αλυσίδα του Μεγάλου Περιπάτου αλλά και της μεγάλης ποδηλατικής διαδρομής που δημιουργείται για πρώτη φορά στην Πρωτεύουσα».

Σε όλα τα σημεία που γίνονται παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο θα υπάρχει δημοτική αστυνομία και τροχαία για να ενημερώνει και να διευκολύνει οδηγούς και πεζούς με οδηγίες και συστάσεις.


Υπενθυμίζεται ότι όλες οι παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο έχουν πιλοτικό χαρακτήρα και γίνονται με σταδιακό τρόπο, «προκειμένου να τεθούν σε μια πραγματική, ζωντανή δημόσια διαβούλευση», ώστε το επόμενο διάστημα, όπου χρειαστεί, «να υπάρξουν βελτιώσεις και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την καθημερινότητα στην πόλη».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ