ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Με τους ίδιους κανόνες το τεστ για τον κορωνοϊό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Με τους ίδιους κανόνες το τεστ για τον κορωνοϊό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Facebook Twitter
0

Με τους ίδιους κανόνες, και τις ίδιες προϋποθέσεις θα γίνεται το τεστ για κορωνοϊό στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Εφόσον κάποιος εμπίπτει στον ορισμό που πρέπει να κάνει το τεστ θα μπορεί να το κάνει και στον ιδιωτικό τομέα, αφού ο ΕΟΠΥΥ θα συμβληθεί με πιστοποιημένα εργαστήρια που έχουν την δυνατότητα να κάνουν το τεστ».

Πρόσθεσε επίσης ότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αυτών εξετάσεων από τον ιδιωτικό τομέα θα καταγράφονται στο μητρώο των ασθενών με Covid-19, που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σχολιάζοντας τα περί μαζικού ελέγχου του πληθυσμού όσον αφορά το τεστ, είπε ότι «συντεταγμένα και συγκροτημένα δίνουμε πρόσβαση σε όποιον πολίτη πρέπει να κάνει το τεστ κορωνοϊού».

Ενισχύεται το σύστημα Υγείας - Η εικόνα σε ΜΕΘ και προσλήψεις

Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε, επίσης, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, οι κλίνες που έχουν διατεθεί για τον κορωνοϊό έχουν ξεπεράσει τις 3100 στο ΕΣΥ. Πρόσθεσε ότι σήμερα υπάρχουν 215 διαθέσιμες ΜΕΘ προκειμένου να αντιμετωπίσουν περιστατικά.

«Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το σύστημα υγείας κατάφερε να λειτουργήσει 80 νέες ΜΕΘ. Συνεχίζεται ο σχεδιασμός, αναπτύσσοντας περισσότερες κλίνες ΜΕΘ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ήπια και μέτρια περιστατικά και σε κάθε περίπτωση το σχέδιο εξελίσσεται ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου», είπε ο υφυπουργός.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, οι εγκρίσεις έχουν ξεπεράσεις τις 3.200 και αυτήν τη στιγμή στο ΕΣΥ εργάζονται, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, πέραν των 1820 επαγγελματιών υγείας (400 γιατροί και οι υπόλοιποι νοσηλευτές και λοιπό βοηθητικό προσωπικό).

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι οτιδήποτε χρειάζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα τα παρέχουμε είτα αυτό είναι ανθρώπινοι πόροι είτε είναι αναλώσιμο υλικό και εξοπλισμός και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε», κατέληξε ο υφυπουργός Υγείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ