Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η ΚΥΑ, για την προκήρυξη περίπου 35.000 θέσεων οκτάμηνης απασχόλησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

Οι προσλήψεις των ανέργων στην αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και κοινωνικούς φορείς σε κοινωφελή προγράμματα αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1.

 

Σε ό,τι αφορά στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για περίπου 3.000 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά και πως έως το τέλος του χρόνου οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους.

 

Θεοδωρικάκος για παιδικούς σταθμούς

 

Για την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι αναμένονται οδηγίες από την ειδική επιτροπή και σημείωσε ότι είναι σε επικοινωνία με τον Σωτήρη Τσιόδρα γι' αυτό το θέμα.

 

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι από Σεπτέμβριο τα πράγματα θα λειτουργήσουν κανονικά», είπε και σημείωσε ότι σήμερα θα γίνει σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Εσωτερικών, επειδή η κυβέρνηση θέλει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο για τη νέα σχολική σεζόν.