Final 4 Euroleague LIVE

Μάτι: Διαμαρτυρία συγγενών θυμάτων μετά από διαδικτυακή συνέντευξη - «Θίγουν βάναυσα νεκρούς και ζωντανούς»

Μάτι: Επιστολή-κόλαφος από συγγενείς θυμάτων – «Θίγουν βάναυσα νεκρούς και ζωντανούς» Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Για προσβολή της μνήμης των νεκρών στο Μάτι από τη φονική πυρκαγιά μιλούν συγγενείς των θυμάτων, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία του υποστράτηγου της Πυροσβεστικής, Χρήστου Λάμπρη σε συνέντευξη στο κανάλι της ΜΚΟ Atraktos στο YouTube

Σε επιστολή - διαμαρτυρία που ανήρτησαν στο Facebook εκφράζουν την αγανάκτηση, τον αποτροπιασμό και την οργή τους, σημειώνοντας πως «νιώθουμε ότι η αξιοπρέπεια, η ευγένεια και η υπομονή μας έχουν γίνει αντικείμενο αισχρής πλέον εκμετάλλευσης και όπλο στα χέρια αυτών που δεν είχαν όχι απλώς κανένα ηθικό φραγμό, αλλά και καμία αίσθηση ευθύνης ή συνείδησης, τιμής και αξίας, ή ακόμα και μπέσας ή ανδρισμού».

Αναλυτικά, η επιστολή

«Μόλις πληροφορηθήκαμε και είδαμε έκπληκτοι το τελευταίο επεισόδιο της σειράς “Μεγάλες κουβέντες” της Atraktos στο Youtube, με προσκεκλημένο των χαριτωμένων παιδιών ανακριτών/δημοσιογράφων τον κύριο Χρήστο Λάμπρη, Υποστράτηγο, κλαδάρχη πυροσβεστικών επιχειρήσεων. Ως εδώ και μη παρέκει!

Ως επιζώντες του πολιτικού υπηρεσιακού/επιχειρησιακού εγκλήματος “Μάτι” της 23ης Ιουλίου του 2018, και συγγενείς των Θυμάτων αυτού, νοιώθουμε αγανάκτηση, αποτροπιασμό και οργή. Νοιώθουμε ότι η αξιοπρέπεια, η ευγένεια και η υπομονή μας έχουν γίνει αντικείμενο αισχρής πλέον εκμετάλλευσης και όπλο στα χέρια αυτών που δεν είχαν όχι απλώς κανένα ηθικό φραγμό, αλλά και καμία αίσθηση ευθύνης ή συνείδησης, τιμής και αξίας, ή ακόμα και μπέσας ή ανδρισμού.

Αντί να παραιτηθούν μόνοι τους ή να τους θέσουν σε διαθεσιμότητα όπως είθισται σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι για να περιμένουν τις δίκες τους, κάνουν αμφότεροι τους Κινέζους επί πτωμάτων. Πολλών πτωμάτων. Θεωρούμε ότι η επιλογή του προσώπου στη συγκεκριμένη ανάρτηση -συνέντευξη ξεπερνά κάθε κόκκινη γραμμή, θίγοντας βάναυσα Νεκρούς και Ζωντανούς.

Θεωρούμε ότι όχι μόνο οι Συγγενείς των Θυμάτων αλλά όλοι όσοι έζησαν το έγκλημα της 23ης Ιουλίου 2018, έχουμε ιερό χρέος να διαμαρτυρηθούμε εντόνως, στην παραγωγό εταιρεία Atraktos, στο κύριο Λάμπρη, στη Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον αρμόδιο υπουργό κύριο Στυλιανίδη και ενδεχομένως στη Κυβέρνηση, για τους αναπόφευκτους αρνητικούς συνειρμούς και τα ερωτηματικά που γεννά η συγκεκριμένη συνέντευξη.

Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές. Μετά την αναβάθμιση και διατήρηση του κυρίου Στέφανου Κολοκούρη στη θέση του αρχηγού της Πυροσβεστικής, ενώ είναι υπόδικος στην υπόθεση του εγκλήματος “Μάτι”, έχοντας δε, καταβάλει εγγύηση, προβάλλεται σε παιδιά, η εικόνα του (μοντέλου-προτύπου-παραδείγματος προς μίμηση) “καλού πυροσβέστη”, κυρίου Χρήστου Λάμπρη που τυχαίνει να είναι και αυτός υπόδικος, ομοίως έχοντας προαχθεί και καταβάλει εγγύηση, για την ίδια υπόθεση, που συνιστά την πιο ντροπιαστική και μελανή εικόνα κρατικής εγκληματικής διαχείρισης κρίσεως που έχει να επιδείξει η Χώρα διεθνώς από συστάσεώς της, στη φονικότερη υπόθεση του είδους της, στον 21ο αιώνα παγκοσμίως. Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτή σκοτώθηκαν 103+ άνθρωποι εκ των οποίων τα έντεκα ήταν παιδιά μέχρι 13 ετών.

Έντεκα παιδιά, χωρίς να υπολογίζουμε στη μακάβρια αυτή πρόσθεση εφήβους και νέους, ούτε όμως και τους εγκαυματίες αντίστοιχων ηλικιών. Δεν γνωρίζουμε τη πιθανή σχέση της παραγωγού ΜΚΟ Άτρακτος με την κυβέρνηση, πάντως κάνοντας μια μικρή έρευνα στην ιστοσελίδα της, https://atraktos.org/ , είδαμε αρκετά γνωστά ονόματα στην ενότητα “κοινότητα” που την αποτελεί. Αυτό που γνωρίζουμε μετά βεβαιότητος όμως, είναι ότι στη συγκεκριμένη σειρά με τίτλο “Μεγάλες κουβέντες” έχουν φιλοξενηθεί μεταξύ άλλων με μεγάλη επιτυχία ο κύριος Μπακογιάννης, ο κύριος Χαρδαλιάς και ο Κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος θυμίζουμε έχει ταχθεί ρητώς και επανειλημμένως υπέρ της μη επέμβασης στο έργο της “ανεξάρτητης” δικαιοσύνης καθ’ οιονδήποτε μάλιστα τρόπο.

Όμως τώρα βλέπουμε την “διαφήμιση” στη κοινή γνώμη και μάλιστα και σε ευαίσθητο παιδικό κοινό, του “καλού αξιωματικού της Πυροσβεστικής” κυρίου Λάμπρη, ο οποίος λαμβάνει και τα αποθεωτικά σχόλια των θεατών. Αν το συγκεκριμένο επικοινωνιακό μέσο, που όπως προαναφέρθηκε παραπάνω είχε προβάλλει τον πρωθυπουργό σε ένα επεισόδιο προ ολίγων μηνών της ίδιας σειράς “Μεγάλες κουβέντες” με μεγάλη απήχηση (πάνω απο 350 χιλιάδες θεάσεις στο youtube), έχει τελικώς στρατηγική σχέση με το επικοινωνιακό τμήμα της Κυβέρνησης, τότε κάτι όντως βρωμάει χοντρά και θεωρούμε ότι χρίζει ενδελεχούς περαιτέρω έρευνας για να αποδειχτεί κάτι τέτοιο. Και αυτό, γιατί αυτή η -τυχαία; ή αθώα;- συνέντευξη του κυρίου Λάμπρη συμβαίνει ακριβώς λίγο πριν τη πολυαναμενόμενη απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών που θα κρίνει ποιοί και με ποιες κατηγορίες θα σταλούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το έγκλημα “Μάτι”. Μην ξεχνάμε επίσης ότι άμεσα επίκεινται και οι κρίσεις στη Πυροσβεστική.

Και ερωτούμε ευθέως: Υπάρχει άραγε περίπτωση να δούμε, αντί για τις αναμενόμενες βαθιές τομές στη πυροσβεστική που περιμένουμε από τον υπουργό κύριο Στυλιανίδη , τον υπόδικο κύριο Λάμπρη να διαδέχεται τον σημερινό επίσης υπόδικο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κύριο Κολοκούρη; Υπάρχει στ’ αλήθεια τέτοια περίπτωση; Είναι κάτι τέτοιο ποτέ δυνατόν; Ή απλώς πρόκειται για μια ατυχέστατη και εξαιρετικά λανθασμένη προσέγγιση κάποιων η οποία όμως ευλόγως γεννά πολλά ερωτηματικά και δικαίως προκαλεί έντονη ανησυχία; Όπως και να έχει, πρέπει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και απαντήσεις στη δημοσιότητα και να αποσυρθεί η συγκεκριμένη συνέντευξη.

Για τους Συγγενείς των Θυμάτων του πολιτικού υπηρεσιακού/επιχειρησιακού εγκλήματος “Μάτι” της 23ης Ιουλίου 2018:

Αθηνά Μουτάφη, Μητέρα Βίκτωρα Μίχα ετών 24.

Άρης Χερουβείμ, Υιός Ευπραξίας Χερουβείμ, Αδελφός Βασιλικής Χερουβείμ, Θείος Εβελίνας Χερουβείμ ετών 5 και Μαρίλιας Χερουβείμ ετών 5.

Γιώργος Καΐρης, σύντροφος Τάνιας Γαζεπίδου-Γαζέπη και εκπρόσωπος Θυμάτων.

Κώστας Τουρναβίτης, Αδελφός Δημητρίου Τουρναβίτη συζύγου Χρύσας Σπηλιώτη.

Νίκος Γιαννόπουλος, Υιός Αγγελικής Γιαννοπούλου και εκπρόσωπος Θυμάτων».

Ελλάδα
0

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ