Mαίνεται για δεύτερη μέρα η φωτιά στη Ζάκυνθο - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Mαίνεται για δεύτερη μέρα η φωτιά στη Ζάκυνθο - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC (φωτογραφία αρχείου)
0

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στο Καταστάρι Ζακύνθου όπου μεταβαίνουν ενισχύσεις και από την υπόλοιπη Ελλάδα για την κατάσβεσή της.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και το μέτωπο βρίσκεται στην κορυφογραμμή του όρους Βραχίωνα, ενώ παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από το πρωί.

Ωστόσο, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρούς ανέμους το μεσημέρι.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 58 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην περιοχή μεταβαίνουν 8 οχήματα από την Δυτική Ελλάδα και ένα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και άλλα τρία οχήματα από την Θεσσαλία.

Το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, όπως έγινε γνωστό, θέλει να έχει ισχυρές δυνάμεις μέχρι το μεσημέρι, γι΄ αυτό είναι σε ετοιμότητα και μια ομάδα της πρώτης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα για να μεταβεί στο νησί με ελικόπτερο σούπερ Puma, αν χρειαστεί.

Αυτήν τη στιγμή, πάντως, από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος PZL.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο με λεωφορεία στη Βούλα: Φρουρούμενη νοσηλεύεται η 55χρονη οδηγός - 14 επιβάτες παραμένουν στα νοσοκομεία

Ελλάδα / Τροχαίο με λεωφορεία στη Βούλα: Φρουρούμενη νοσηλεύεται η 55χρονη οδηγός - 14 επιβάτες παραμένουν στα νοσοκομεία

Έξι παιδιά νοσηλεύονται στο Παίδων, δύο ενήλικες στο «Γεννηματάς», τρεις στο «Ασκληπιείο» και δύο στο ΚΑΤ, μεταξύ αυτών και μία 32χρονη πολυτραυματίας
LIFO NEWSROOM