Mάχη με τις φλόγες στη δυτική Αχαΐα - Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Mάχη με τις φλόγες στη δυτική Αχαΐα - Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους Facebook Twitter
φωτό:tempo24.news
0

Σκηνές πανικού επικρατούν στη δυτική Αχαΐα, αφού σύμφωνα με το Tempo24.news, η φωτιά που ξεκίνησε από το Σαντομέρι πέρασε στο Ελαιοχώρι όπου έκαψε σπίτια και τώρα έχει φτάσει στην Άρλα.

Νωρίτερα, οικογένειες με μικρά παιδιά εγκατέλειψαν το Ελαιοχώρι ενώ εκκενώθηκε και η Μονή Αγίας Μαρίνας, με τις μοναχές και τον ηγούμενο να μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο.

Άλλο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται και προς το Πετροχώρι. Από την Αστυνομία έχει διακοπεί η κυκλοφορία για την Άνω Αχαΐα.

Έκτακτο Συντονιστικό συγκάλεσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

To ΑΠΕ αναφέρει πως οι αρχές αποφάσισαν την εκκένωση της κοινότητας 'Αρλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λεωφορείο που υπάρχει στην κοινότητα θα επιβιβασθούν ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και θα μεταφερθούν σε γειτονικές περιοχές.

Επίσης, όσοι κάτοικοι παραμένουν στην 'Αρλα, έχουν συγκεντρωθεί στον κεντρικό δρόμο, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Συνολικά, περισσότεροι από 60 πυροσβέστες με 31 οχήματα δίνουν μάχη με τα πύρινα μέτωπα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη απόψε στη δυτική Αχαΐα και δυστυχώς λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η νύχτα προβλέπεται να είναι δύσκολη».

Να σημειωθεί, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

 
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Ελλάδα / Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Σχετικά με τις απολαβές των 120.000 ευρώ ετησίως τονίζουν ότι οι «καθαρές απολαβές μας, φορολογούνται και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, ενώ καταβάλλονται από τους χρήστες του εναερίου χώρου και μάλιστα το 90% προέρχεται από ξένες αεροπορικές εταιρείες»
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ελλάδα / Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τα φαινόμενα μέχρι και το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά - Στις υπόλοπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά
LIFO NEWSROOM
Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ελλάδα / Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος συμμετείχε στην κινητοποίηση χωρίς να έχει συγγενική σχέση με τα θύματα, θέλοντας, όπως είχε δηλώσει, να στηρίξει το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου του
LIFO NEWSROOM