Μαγιορκίνης: Αναμένουμε αύξηση ασθενών στις ΜΕΘ και στους θανάτους

Μαγιορκίνης: Αναμένουμε αύξηση ασθενών στις ΜΕΘ και στους θανάτους Facebook Twitter
eurokinissi
0

Με βάση την αύξηση των εισαγωγών αναμένουμε αύξηση ασθενών στις ΜΕΘ αλλά και στους θανάτους, επεσήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 40% στις διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, υπογράμμισε ότι την περασμένη εβδομάδα λόγω της κακοκαιρίας έγιναν λιγότερες διαγνώσεις.

Ο καθηγητής υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την τελευταία εβδομάδα, στην Ελλάδα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός κρουσμάτων αλλά και η πίεση στο σύστημα υγείας στην Αττική. Σχετικά με την Θεσσαλονίκη, η πίεση στα νοσοκομεία δεν κατέγραψε αύξηση.

Στην Αττική η τάση μείωσης στον αριθμό των διαγνώσεων, που είχε παρατηρηθεί μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή δυστυχώς έδειξε μικρή αναστροφή εντός της τελευταίας εβδομάδας, πρόσθεσε. Μάλιστα η επιβάρυνση στις ΜΕΘ αυξήθηκε στο 12%, ενώ αυξήθηκαν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ανά ημέρα.

Τέλος, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι παρατηρήθηκε  σημαντική πτώση της επίπτωσης του ιού στους άνω των 65 ετών και ίσως αυτό είναι ένα πρώιμο σημάδι ότι ήδη ο εμβολιασμός αποδίδει στις μεγάλες ηλικίες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM