Λουκέτο σε δεκάδες επιχειρήσεις σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας έβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησε για μη έκδοση αποδείξεων.

 

Από τους ελέγχους που διενήργησαν τα συνεργεία της Αρχής από την προηγούμενη Πέμπτη έως και σήμερα προέκυψαν  πολλές παραβάσεις που αφορούσαν κυρίως στη μη έκδοση αποδείξεων. Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν να κλείσουν οι επιχειρήσεις για διάστημα έως και 96 ώρες.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ επιβλήθηκε λουκέτο 96 ωρών για μη έκδοση αποδείξεων σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ στην οδό Εγαντίας στη Θεσσαλονίκη και σε κατάστημα στο Ρέθυμνο Κρήτης.

 

Επίσης, λουκέτο 48 ωρών επιβλήθηκε σε πολλά καταστήματα νησιών:

 

- Σε Beach Bar Restaurant στην παραλία Φτελιά στη Μύκονο.

- Σε κατάστημά ειδών δώρων και κοσμημάτων την Σαντορίνη
- Σε ιστορικό Café - Restaurant στην παλιά πόλη της Ρόδου στο οποίο βρέθηκε ότι η ταμειακή μηχανή ήταν στο όνομα δικηγόρου. Η μηχανή κατασχέθηκε για περαιτέρω έρευνα.
- Σε Beach Bar στο Αγκίστρι γιατί δεν είχε κόψει 70 αποδείξεις
- Σε Beach Bar στην Αίγινα γιατί δεν είχε κόψει 75 αποδείξεις
- Σε αναψυκτήριο στη Σπιναλόγκα για 23 αποδείξεις.
- Σε μπαρ στη Χερσόνησο Κρήτης για μη έκδοση 28 αποδείξεων
- Σε κατάστημα καφέ γνωστής αλυσίδας για μη έκδοση 74 αποδείξεων όπως και σε άλλο κατάστημα της ίδια αλυσίδας στη Λάρισα για μη έκδοση 80 αποδείξεων από delivery.
- Σε μπαρ στο λιμάνι της Υδρας
- Σε 2 καταστήματα της ίδιας επιχείρησης στην Καλαμαριά όπου εντοπίστηκε όχι μόνο η μη έκδοση 15 αποδείξεων αλλά και χύμα τσίπουρο και ούζο χωρίς παραστατικά.

 

Πρόστιμο δόθηκε και σε ξενοδοχείο στη Μύκονο γιατί δεν είχε κόψει 22 αποδείξεις αξίας 7.000 ευρώ, ενώ  από ελέγχους που διενεργήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά μεταξύ άλλων σε τουριστικό γραφείο, υπηρεσίες μεταφοράς τουριστών, υπηρεσίες ξεναγού, καφέ, ταξί, προέκυψε παραβατικότητα.... 100%.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr