Εισήγηση για κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα, για δύο εβδομάδες, έκανε σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των ειδικών.

 

Οι ειδικοί εισηγούνται στην κυβέρνηση το οριζόντιο κλείσιμο όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, αναφέρουν πληροφορίες από τη συνεδρίαση της επιτροπής. Επίσης, εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 22 Μαρτίου, με «click away», σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος».

 

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί εισηγούνται παράταση του αυστηρού lockdown για την Αττική και τις υπόλοιπες περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο», όπως και να προστεθούν νέες περιοχές σε αυτό το επίπεδο, του πολύ αυξημένου κινδύνου σε ό,τι αφορά τη διασπορά κορωνοϊού. 

 

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες η επιτροπή προτείνει να μπουν σε αυστηρό lockdown- στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο»- οι περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, όπως και οι δήμοι Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

 

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 18:00, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.