Τις αποφάσεις της κυβέρνησης μετά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για το λιανεμπόριο και άλλες δραστηριότητες ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

 

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης από τη Δευτέρα 19 Απριλίου με τη μέθοδο click away.

 

Επιπλέον σημείωσε πως από την Δευτέρα 19 Απριλίου ανοίγουν ξανά οι σχολές οδηγών με αυστηρά μέτρα προστασίας.

 

Ειδικότερα:

 

 • Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά.
   
 • Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους.
   
 • Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση.
   
 • Εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν υποχρεωτικά self tests δυο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.
   
 • Τα ραντεβού των εξετάσεων για γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό (χρήση μάσκας, ανοιχτά παράθυρα κλπ).

 

Οι περιοχές που εισέρχονται σε «βαθύ κόκκινο»

 

Στο «βαθύ κόκκινο», όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μπαίνουν η Θάσος, ο δήμος Ρεθύμνου, ο δήμος Φαιστού, ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών, η Κύθνος, ο δήμος Διδυμότειχου, ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού, ο δήμος Καβάλας, ο δήμος Βόλου, ο δήμος Σιντικής Σερρών και ο δήμος Βόρειων Τζουμέρκων.

 

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας, με αποτέλεσμα να «κατεβαίνουν» από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο». Έτσι, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (δηλαδή στο «κόκκινο»), κατεβαίνουν - εντάσσονται πλέον από τη Δευτέρα:

 

- η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου,

- η Λέρος,

- οι δήμου Καρύστου και Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η Σκύρος

- ο δήμος Λοκρών,

- οι δήμοι Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας, καθώς το ιικό φορτίο στις περιοχές αυτές έχει σχεδόν μηδενιστεί.