Απολύθηκε από την Εθνοφυλακή για «απείθεια και παράβαση κανονισμών ασφάλειας» ο εθνοφύλακας από την Καλλονή, που φέρεται να έκανε ανάρτηση στην οποία απειλούσε να πυροβολήσει πρόσφυγες και μετανάστες στο Καρά Τεπέ της Λέσβου.

 

Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα, ο άνδρας , ο οποίος άνηκε στο Τάγμα Εθνοφυλακής απολύθηκε με απόφαση του Υποστρατήγου Διοικητή του Στρατιωτικού Σχηματισμού, «ως μη δυνάμενος να επιστρέψει στην Εθνοφυλακή».

 

Την απόφαση αυτή προκάλεσε ανάρτησή του στα social media όπου έδειχνε τον ίδιο να κρατά όπλο και να αναφέρει «Εδώ είμαι στο πεδίο βολής που στήνουν τις σκηνές.... ανυπομονώ πότε θα ξανακάνουμε βολή αυτή τη φορά με φυσικούς κινούμενους στόχους».

 

Λέσβος: Απολύθηκε εθνοφύλακας μετά από απειλητική ανάρτηση κατά μεταναστών για «κινούμενους στόχους»

 

Η ανάρτησή του προκάλεσε σάλο και άμεσα ακολούθησε η απόλυσή του, σύμφωνα με άρθρο του κανονισμού εθνοφυλακής που ορίζει πως Εθνοφύλακας απολύεται όταν υπάρχουν λόγοι απείθειας ή λόγοι ασφάλειας. Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, ο Εθνοφύλακας από την Καλλονή, ο οποίος τυχαίνει να είναι μέλος Συμβουλίου Κοινότητας και ιδιοκτήτης εταιρείας ηχητικών συστημάτων, κλήθηκε ήδη χθες να παραδώσει το όπλο του.

 

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, ανεξάρτητα από την απόφαση απόλυσης της Εθνοφυλακής.

 

Ο πρώην εθνοφύλακας στον απόηχο των εξελίξεων, διέγραψε τους λογαριασμούς του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr