Το πρωί της Παρασκευής θα κληθεί να απολογηθεί ο Λάζαρος Σαββίδης, ο ιδιοκτήτης καφετέριας της Αλεξανδρούπολης ο οποίος κατηγορείται πως χτύπησε υπάλληλο της εφορίας, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο κατάστημα του.

 

Ο Λάζαρος Σαββίδης οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης και ζήτησε αναβολή για την απολογία του, όπως μεταδίδει το evros24.gr

 

Ο ίδιος αρνείται το γεγονός ότι χειροδίκησε ή επιτέθηκε στον εφοριακό υπάλληλο. Μάλιστα, έχει ήδη υποβάλλει μήνυση εναντίον του εφοριακού «για εξύβριση, απειλή, παράβαση καθήκοντος και παράνομη κατακράτηση γιατί ήθελε να βγει από το κατάστημα γιατί ήθελε να ηρεμήσει» κάτι το οποίο δεν του επετράπη από τους υπαλλήλους της Εφορίας.

 

Ο δικηγόρος του λέει πως καθώς τον εμπόδισαν να βγει έξω «έπεσαν κάποια σπρωξίματα».

 

Όπως ο ίδιος, αλλά και ο δικηγόρος υπεράσπισης του Πάρης Παπαδάκης υποστηρίζουν, ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι μπήκαν στο κατάστημα και η διαδικασία του ελέγχου διεξήχθη κανονικά, και κάποια στιγμή, ένας υπάλληλος του μίλησε σε έντονα απειλητικό ύφος.

 

Μάλιστα για να αποδείξει τον ισχυρισμό του πελάτη του, ο δικηγόρος θα προσκομίσει και το υλικό που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας του καταστήματος.

 

«Η αλήθεια αποδεικνύεται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που υπάρχει στο κατάστημα, το οποίο θα αξιολογηθεί και θα χρησιμοποιηθεί διότι νομολογειακά γίνεται δεκτό, και εφόσον είναι το μοναδικό μέσο για να αποδειχθεί η αθωότητα του κατηγορουμένου μπορεί να αξιολογηθεί και να χρησιμοποιηθεί. Εκεί θα αποδειχτούν τα πάντα και η αλήθεια», δήλωσε ο δικηγόρος.

 

Όσον αφορά τώρα στο εάν όντως υπήρξε κάποια παράβαση, ο καταστηματάρχης δήλωσε πως, δεν μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελέγχει την δουλειά των υπαλλήλων του.

 

«Εάν ο σερβιτόρος πάνω στη δουλειά, δε χτύπησε μια – δυο αποδείξεις, φταίω εγώ;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λάζαρος Σαββίδης.

 

Ο καταστηματάρχης αφέθηκε ελεύθερος και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής. Η συνέχεια της υπόθεσης, στα δικαστήρια.

 

 Δείτε όσα δήλωσε ο καταστηματάρχης το evros24: