Λαζανάς: Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία

Λαζανάς: Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία - Από 30 έως 50 ετών με βαριά συμπτώματα Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Το κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα κρούει ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, σημειώνοντας πως το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη covid-19.

Ο κ. Λαζανάς αναφερόμενος στην έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, σημείωσε πως είναι αναμενόμενη, λέγοντας ωστόσο, πως οι επιστήμονες δεν το περίμεναν τόσο νωρίς.

«Για να είμαι ειλικρινής το περιμέναμε, αλλά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Δηλαδή πιστεύαμε ότι θα ερχόταν κατά το τέλος Αυγούστου αυτό το τσουνάμι αλλά ήρθε πολύ πιο γρήγορα» είπε συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ερωτηθείς πού οφείλεται αυτή η αύξηση των μολύνσεων, εξήγησε πως το στέλεχος Δέλτα είναι πολύ πιο μολυσματικό, ενώ συγχρόνως, όπως είπε, δεν έχουν προχωρήσει στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί, στον βαθμό που θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει.

«Οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί πάρα, πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει φύγει για διακοπές, υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην εισαγωγή ασθενών με λοίμωξη covid-19 στα νοσοκομεία δήλωσε πως έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

«Εγώ έχω να σας δηλώσω ότι κάθε μέρα στα νοσοκομεία τα οποία εφημερεύουν, από εκεί που δεν είχαν καμία εισαγωγή, το πολύ μια- δύο σε κάθε εφημερία τους οι εισαγωγές αυξάνονται» πρόσθεσε παραθέτοντας πως χθες μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας έκανε 10 εισαγωγές ασθενών με κορωνοιό και ήταν χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επρόκειτο για ασθενείς ηλικιών 30-50 ετών με βαριά συμπτώματα.

O καθηγητής ανέφερε, μεταξύ άλλων πως ήδη, απ’ ό,τι φαίνεται  το υπουργείο Υγείας κάνει τον προγραμματισμό του όσον αφορά την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος αναμένοντας μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ