Λάρισα: Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον 20χρονο που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά

Λάρισα: Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον 20χρονο που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Η σφαίρα αστυνομικού που προκάλεσε τον θάνατο του 20χρονου στη Λάρισα ήταν ευθεία αλλά υπό γωνία και προήλθε από απόσταση μεγαλύτερη του 1,5 μέτρου σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, η σφαίρα από το όπλο του 45χρονου ανθυπαστυνόμου, προκάλεσε θωρακικά τραύματα, ρήξη πνευμόνων και ο 20χρονος πέθανε από εσωτερική αιμορραγία, λίγη ώρα μετά το πυροβολισμό.

Τις επόμενες ημέρες, το σύνολο του προανακριτικού υλικού θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος καλείται να αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη στον 45χρονο ανθυπαστυνόμο και με ποιά κατηγορία.

Μηταράκης: Εντολή για επανεκπαίδευση αστυνομικών

Ο 45χρονος αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος το μεσημέρι της Κυριακής που πυροβόλησε και σκότωσε τον 20χρονο με καταγωγή από τη Συρία. Ο 20χρονος Σύρος είχε εγκαταλείψει το όχημα και άρχισε να τρέχει,  με τους αστυνομικούς να τον κυνηγούν, ανάμεσα σε οικόπεδα.

Παράλληλα, εντολή για επανεκπαίδευση των αστυνομικών, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης. 

«Προφανώς καμία χρήση βίας από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. δεν γίνεται αποδεκτή. Έχω δώσει διαταγή και θα ανακοινωθεί σήμερα για επανεκπαίδευση όλου του προσωπικού εντός του 2023 για το πρωτόκολλο εμπλοκής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.
 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπίτι «στη σκιά» της Ακρόπολης πωλείται για 9.5 εκατομμύρια ευρώ

Ελλάδα / Σπίτι «στη σκιά» της Ακρόπολης πωλείται για 9.5 εκατομμύρια ευρώ

Η τοποθεσία του προσφέρει άμεση πρόσβαση στο σημαντικότερο μνημείο της χώρας, ενώ ταυτόχρονα παραμένει προφυλαγμένο από την έντονη τουριστική κίνηση, δημιουργώντας ένα απρόσμενα ήσυχο περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
ΡΟΔΟΣ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ

Ελλάδα / Ρόδος: Με χειροβομβίδα του 1967 σκοτώθηκε ο 19χρονος, σύμφωνα με εμπειρογνώμονα της οικογένειας

Ο εμπειρογνώμονας της οικογένειας μίλησε για το συμβάν στη Ρόδο με τον νεκρό 19χρονο - Ξεκαθάρισε πως οι κανονισμοί του ΝΑΤΟ απαιτούν αυστηρές συνθήκες φύλαξης για τις χειροβομβίδες
LIFO NEWSROOM