Κρήτη: Ξενοδόχος έπαιρνε πίσω μέρος των μισθών των υπαλλήλων- Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω

Κρήτη: Ξενοδόχος έπαιρνε πίσω μέρος των μισθών των υπαλλήλων- Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω Facebook Twitter
0

Ένας ξενοδόχος στην Κρήτη πλήρωνε τους υπαλλήλους του, αλλά μετά ζητούσε πίσω μέρος των μισθών τους, σύμφωνα με καταγγελίες. 

Ο 46χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της Πέμπτης, σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου, κατηγορούμενος για εκβίαση και παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, ο ξενοδόχος έλαβε 500 ευρώ- σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα- από 23χρονο, ποσό που του είχε καταβληθεί ως αποζημίωση απόλυσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες τριών εργαζομένων στην επιχείρηση, οι οποίοι ανέφεραν ότι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο ο ξενοδόχος τους ανάγκαζε να επιστρέφουν μέρος των αποδοχών τους οι οποίες προβλέπονταν από τη συλλογική σύμβαση εργασίας. 

Οι τρεις υπάλληλοι, δύο γυναίκες 21 και 22 ετών και ένας 23χρονος, έκαναν αρχικά καταγγελία στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και στη συνέχεια ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας Ηρακλείου και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας. Έτσι, οργανώθηκε η επιχείρηση για τη σύλληψη του επιχειρηματία. 

Δεδομένου ότι είναι υποχρεωτική η τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, ο επιχειρηματίας κατέθετε κανονικά τα δεδουλευμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπαλλήλων του και μετά τους ζητούσε πίσω μέρος των χρημάτων, δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νίκος Κοκολάκης. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να τους απειλούσε εάν δεν επέστρεφαν τμήμα του μισθού, δεν θα τους έδινε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν στον ΟΑΕΔ για να πάρουν το επίδομα ανεργίας με τη λήξη της τουριστικής σεζόν. 

Έτσι, ζαχαροπλάστης υπάλληλος που εμφανιζόταν να παίρνει 1.100 ευρω, τελικά έπαιρνε 770, σύμφωνα με τον ίδιο. Ανάλογη τακτική ακολουθούσε ο επιχειρηματίας και με τους υπόλοιπους ξενοδοχοϋπαλλήλους του και όχι μόνο φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Κοκολάκη.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM