Την αναστολή λειτουργίας επιχείρησης παγωτού στην Κρήτη όπου ο ιδιοκτήτης διέγραφε με ειδικό λογισμικό αποδείξεις που είχε κόψει κατά τη διάρκεια της ημέρας προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

 

Ειδικότερα, ελεγκτές της ΑΑΔΕ, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε gelateria στη Χερσόνησο Ηρακλείου και αφού μελέτησαν επί τρεις ώρες το σύστημα έκδοσης αποδείξεων, ανακάλυψαν ότι υπήρχε εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό, που στο τέλος κάθε ημέρας διέγραφε το 80% των αποδείξεων που είχαν εκδοθεί και εμφάνιζε στην εφορία μόνον το 20% από αυτές.

 

Το κλιμάκιο των ελεγκτών διαπίστωσε πως μόνον σε μια μέρα το εν λόγω λογισμικό είχε σβήσει 291 αποδείξεις ενώ εκτιμά ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο είχαν διαγραφεί περισσότερες από 3.000 αποδείξεις.

 

Μετά τη διαπίστωση της παράβασης, επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 48 ώρες. Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης θα ελεγχθεί εξονυχιστικά τόσο για την τρέχουσα χρήση, όσο και για τις χρήσεις των προηγούμενων ετών για το εισόδημα και τον ΦΠΑ που έχει αποκρυφτεί από την εφορία.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ