Κρατούσαν παράνομα 50 αλλοδαπούς σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Νέα Απολλωνία

Κρατούσαν παράνομα 50 αλλοδαπούς σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Νέα Απολλωνία Facebook Twitter
0

Στη σύλληψη δύο Πακιστανών, ηλικίας 29 και 30 ετών, που κατακρατούσαν παράνομα 50 αλλοδαπούς σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Απολλωνίας προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Οι αλλοδαποί, από το Πακιστάν και Μπαγκλαντές κατακρατούνταν παράνομα μέχρι συγγενικά τους πρόσωπα να αποστείλουν χρήματα προκειμένου να τα παραδώσουν στο κύκλωμα και να αφεθούν ελεύθεροι.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες το πρωί εντοπίσθηκε σύμπλεγμα εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Απολλωνίας, σ' ένα από τα οποία κρατούνταν παράνομα πενήντα αλλοδαποί, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και οι δύο δράστες.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί κατέβαλαν μέσω συγγενών τους χρηματικά ποσά για την παράνομη μεταφορά τους από την Τουρκία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να τους αποστείλουν επιπλέον χρήματα, τα οποία θα παρέδιδαν στο κύκλωμα για την απελευθέρωσή τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων, αλλά και συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης - Συμμορία, της Εκβίασης, της Αρπαγής, της Μεταφοράς - προώθησης παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και της παροχής καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ