Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα - Μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν τα μεσάνυχτα στην Αττική

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα - Μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν τα μεσάνυχτα στην Αττική Facebook Twitter
0

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, Δευτέρα 17 Αυγούστου, η δέσμη νέων μέτρων για τον κορωνοϊό που ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σε 16 περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο (βλ. αναλυτική λίστα παρακάτω), επιβάλλεται από υποχρεωτικό όριο 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, και απαγόρευση λειτουργίας όλων των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

Το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας αφορά, μεταξύ άλλων, και στην Περιφέρεια Αττικής, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.

Όσο για την Πάρο και την Αντίπαρο, αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση, κατά το μοντέλο μέτρων που επιβλήθηκε και στον Πόρο, έως τις 24 Αυγούστου. Σε αυτά τα δύο νησιά, απαγορεύεται οποιαδήποτε συγκέντρωση άνω των 9 ατόμων, ενώ στους χώρους εστίασης επιτρέπονται το πολύ 4 άτομα ανά τραπέζι ή 6 αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας. Η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού - τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, καθίσταται υποχρεωτικός ο προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος σε όλους όσοι επιστρέφουν από άδειες και εργάζονται στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Υποχρεωτική γίνεται και η χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.

Αναλυτικά οι περιοχές για τις οποίες τίθενται σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα:
- η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,
- οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και
- οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Υποχρεωτικός μοριακός έλεγχος στα σύνορα

 

Από σήμερα, για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

Ταυτόχρονα, καθίσταται υποχρεωτική και η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM