LIVE!

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Στους 333 οι νεκροί - Κατέληξαν ασθενείς στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Στους 333 οι νεκροί - Κατέληξαν ασθενείς στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Κατέληξαν δύο ακόμα ασθενείς στη Θεσσαλονίκη (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Δύο ακόμα νεκροί προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων από κορωνοϊό στη χώρα.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε πως κατέληξαν δύο ασθενείς στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν 88χρονο και μία 74χρονη.

Ο 88 χρονος, ο οποίος κατάληξε χθες το βράδυ, είχε διακομιστεί από τη Νάουσα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Η 74 χρονη γυναίκα που κατέληξε τα ξημερώματα, νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες καταγράφηκαν 240 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων 42 συνδέονται με γνωστές συρροές και 34 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ήταν 14.978, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες. Εξ αυτών, τα 2.576 (17.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.297 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τα 240 νέα κρούσματα, τα 99 εντοπίστηκαν στην Αττική ενώ 17 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (αναλυτικά ο «χάρτης» κρουσμάτων παρακάτω).

Χθες, 65 ασθενείς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, καταγράφηκαν 4 ακόμα θάνατοι. Εξ αυτών, 122 (36.9%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 78 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ελλάδα
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ