Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 23.106 νέα κρούσματα και 53 θάνατοι σε 24 ώρες- Στους 338 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: νέα κρούσματα και θάνατοι σε 24 ώρες- Στους οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στα 23.106 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στην χώρα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, από αυτά τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.861.993 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων το 49.2% άνδρες. 

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 158 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.385 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα ενώ το 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.04 (95% ΔΕ: 0.95 - 1.13)

Επίσης, καταγράφηκαν 53 νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.083 θάνατοι. 2 Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 338 (63.9% άνδρες) με διάμεση ηλικία τα 70 έτη.

To 90.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω ενώ μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, οι 210 (62.13%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 128 (37.87%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.414 ασθενείς ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 434 (ημερήσια μεταβολή +29.94%).

Τέλος, ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 355 ασθενείς με διάμεση ηλικία των κρουσμάτων να είναι τα 35 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: 7 χρόνια από την τραγωδία με τους 104 νεκρούς

Ελλάδα / Εικόνες από τις εκδηλώσεις μνήμης για την 7η επέτειο από την τραγωδία στο Μάτι

Στο πλαίσιο της 7ης «μαύρης» επετείου από τη φωτιά στο Μάτι ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών από την πυρκαγιά στο Μάτι, διοργάνωσε σήμερα εκδηλώσεις μνήμης «για να μην ξεχαστεί το έγκλημα της 23ης Ιουλίου 2018»
LIFO NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Ελλάδα / Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά περισσότερες από δέκα ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πιστοποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ως βιολογικών
LIFO NEWSROOM