Κορωνοϊός: Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας- Ξεπέρασε το όριο συναγερμού σε νησιά

Κορωνοϊός: Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας- Ξεπέρασε το όριο συναγερμού σε νησιά Facebook Twitter
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISS
0

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους επιστήμονες η μετατόπιση των κρουσμάτων κορωνοϊού από την Αττική στην επαρχία και κυρίως στα νησιά, που βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Τα νοσοκομεία στις περισσότερες περιοχές της χώρας λειτουργούν, προς το παρόν, χωρίς προβλήματα, ωστόσο η αύξηση διασωληνωμένων προβληματίζει έντονα, καθώς την πρώτη ημέρα του Αυγούστου νοσηλεύονταν 176 ασθενείς και χθες ανακοινώθηκαν 282, αυξημένοι κατά 106.

Μεγάλη «πίεση» στην Κρήτη

Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Κρήτη, όπου διαγνώστηκαν 361 νέα κρούσματα με τα νοσοκομεία του νησιού να πιέζονται ιδιαίτερα, αφού νοσηλεύουν περισσότερους από 200 ασθενείς με COVID-19.

Να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου είναι η μοναδική στο νησί, όπου δεν ισχύουν ειδικά τοπικά μέτρα περιορισμού της διασποράς.

Σύμφωνα με το Mega, πάνω από το 80% των νοσηλευόμενων ανήκουν στη μετάλλαξη «Δέλτα». Ο Ανέστης Κιούλπαλης, διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Προσπαθούμε κάθε μέρα να εξασφαλίζουμε ένα κρεβάτι να υπάρχει για περιστατικά που θα επιδεινωθούν. Η εντατική δεν είναι μόνο ένα κρεβάτι και ένας αναπνευστήρας. Προσωπικό δεν υπάρχει. Εμείς έχουμε λιγότερους γιατρούς και πριν την επιδημία 11 λειτουργικές κλίνες και τώρα έχουμε 15. Όλοι οι γιατροί κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Το σύστημα έχει κορεστεί. Τι θα γίνει από Σεπτέμβρη;» τόνισε.

Δείκτης θετικότητας: Δεκάδες περιφέρειες στο «κόκκινο»

Ανησυχία επικρατεί, όμως, και για την επαρχία, όπου παρατηρούνται επίσης αυξημένα κρούσματα λόγω των καλοκαιριών διακοπών, όπως ενδεικτικά Μεσσηνία (96 κρούσματα), Ρόδος (94) κρούσματα, Εύβοια (81), Ηλεία (71), Καβάλα (90), Κοζάνη (69).

Χαρακτηριστικό είναι πως 46 περιφέρειες καταγράφουν διψήφιο αριθμό μολύνσεων ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι σε πολλές περιφέρειες στο κόκκινο, δηλαδή πάνω από 4% ή κοντά σε αυτό.

Το ποσοστό θετικότητας των εργαστηριακών τεστ την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε στο 3,64% από 3,05% που ήταν μία εβδομάδα πριν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 4% που είναι το όριο συναγερμού ήταν η θετικότητα σε Νάξο (9,6%), Μύκονο (6,04%), Πάρο (5,78%), Χανιά (4,59%), Θεσπρωτία (4,57%), Ηράκλειο (4,13%) και Τήνο (4,09%).

Κορωνοϊός: Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας- Ξεπέρασε το όριο συναγερμού σε νησιά Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ