Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές θα γίνει μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού

Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές θα γίνει μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές θα γίνει μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού (EPA)
0

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό, αναφέρει πως οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο σε στάδια, με προτεραιότητα στους ηλικιωμένους ωστόσο σε ορισμένες περιοχές θα γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί.

Όπως επισήμανε χθες, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, οι περιοχές αυτές που θα γίνουν τα εμβόλια ταυτόχρονα, σε όλο τον πληθυσμό τους, θα είναι τα νησιά με λίγους κατοίκους.

Για τα νησιά, το χρονοδιάγραμμα με τον εφοδιασμό συνεχίζεται και αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο όλη η νησιωτική χώρα να έχει λάβει δόσεις του εμβολίου.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως εξασφαλισμένες είναι οι δεύτερες δόσεις του εμβολίου για όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, παρά τη μείωση του αριθμού των εμβολίων που έλαβε η χώρα από τη Pfizer/BioNTech.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού συνεχίζεται κανονικά και ήδη μέχρι προχθές είχαν εμβολιαστεί 84.639 πολίτες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα ραντεβού της πρώτης δόσης αφορούν 126.975 πολίτες άνω των 85 ετών και 18.483 ραντεβού για υγειονομικούς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς έγινε η επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη: Ταυτοποιήθηκε ο κουκουλοφόρος που χτύπησε την υπάλληλο του κυλικείου

Ελλάδα / Πώς έγινε η επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη: Ταυτοποιήθηκε ο κουκουλοφόρος που χτύπησε την υπάλληλο του κυλικείου

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού - Σήμερα θα ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του κυλικείου, μετά την ανάθεσή του σε διαχειριστή
LIFO NEWSROOM
Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Ελλάδα / Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Διπλή ληστεία σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Περιστέρι μέσα σε μόλις 25 λεπτά – Ο δράστης απείλησε υπαλλήλους με μαχαίρι και διέφυγε με 2.200 ευρώ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
LIFO NEWSROOM