Κορωνοϊός: Πώς εντοπίστηκαν τα 114 κρούσματα στην κονσερβοποιία -Τι λέει η εταιρεία

Κορωνοϊός: Πώς εντοπίστηκαν τα 114 κρούσματα στην κονσερβοποιία -Τι λέει η εταιρεία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η απόφαση δύο εργαζομένων στην κονσερβοποιία στη Σκύδρα να εξεταστούν για κορωνοϊό- και το θετικό τεστ τους- αποτέλεσε αφορμή για τον μαζικό έλεγχο από τον οποίο διαπιστώθηκε η συρροή κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 114 κρούσματα στο εργοστάσιο. Δύο εργαζόμενοι στον τομέα παραγωγής της κονσερβοποιίας εξετάστηκαν αυτοβούλως στις 28 Σεπτεμβρίου και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικοί. Αυτή ήταν η αφορμή για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού τα 427 άτομα που απασχολούνται στον ίδιο τομέα, δήλωσε στο ΑΠΕ η νομική εκπρόσωπος της κονσερβοποιίας «Κρόνος», Ηλιάνα Μέγα.

Αυτό, σημείωσε η ίδια, προέκυψε παρά το γεγονός ότι γινόταν θερμομέτρηση όλων των εργαζομένων πριν από την είσοδό τους στα λεωφορεία, ενώ περνούσαν από θερμοκάμερα πριν εισέλθουν στους χώρους του εργοστασίου. «Η κονσερβοποιία είχε φροντίσει να απολυμαίνονται μέχρι και τα παπούτσια των εργαζομένων, πέραν των άλλων μέτρων που λαμβάνονταν στη διάρκεια των διαλειμμάτων τους», συμπλήρωσε.

Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό είναι ασυμπτωματικοί, σύμφωνα με την κονσερβοποιία. Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρει ότι στις 20 Αυγούστου είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό 2 εργαζόμενοί της και μετά την επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, υποβλήθηκε σε τεστ μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της, ενώ ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα, αποτρέποντας τη διασπορά του ιού.

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού στο νομό Πέλλας η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της περιοχής, Θεανώ Ζουρνατζίδου, λέγοντας «εδώ και καιρό ζητούσαμε με επιστολές μας προς την Πολιτεία και τον ΕΟΔΥ τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων, αλλά δεν εισακουστήκαμε».

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Πέλλα

Στο μεταξύ το Σάββατο θα φτάσουν στην Πέλλα κλιμάκια του ΕΟΔΥ για την διεξαγωγή τεστ και την ιχνηλάτηση των επαφών των 114 κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σε σύσκεψη που έγινε στην Έδεσσα παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου τονίστηκε η ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων ασφαλείας, ιδιαίτερα στους χώρους των κονσερβοποιίων όπου υπήρξαν δύο περιπτώσεις εμφάνισης δεκάδων κρουσμάτων.

«Κάτι δεν γίνεται καλά όσον αφορά τις κονσερβοποιίες. Δόθηκαν οδηγίες για την απόλυτη τήρηση των μέτρων και κατά τη μεταφορά και κατά την αποχώρηση των εργαζομένων αλλά και κατά την παραμονή τους στο χώρο της εργασίας», δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Παπαγεωργίου.

Σε κάθε περίπτωση επισήμανε ότι «δεν ήταν ο σκοπός της επίσκεψης να τεθούν καινούρια μέτρα», σημείωσε ότι «δεν υπάρχει πανικός» και γνωστοποίησε ότι «αν υπάρξουν κάποια νεότερα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα θα επανεξεταστεί η κατάσταση».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ