Κορωνοϊός: Ο σχεδιασμός για τα σχολεία - Τα δυο «κλειδιά» για άνοιγμα των Λυκείων

Κορωνοϊός: Ο σχεδιασμός για τα σχολεία - Τα δυο «κλειδιά» για άνοιγμα των Λυκείων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε στάση αναμονής παραμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς μετά την χθεσινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων δεν ανακοινώθηκε καμία σχετική απόφαση.

Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την επαναλειτουργία πρωταρχικά των Λυκείων διότι οι μαθητές μαθητές της Γ' Τάξης έχουν μπροστά τους τις Πανελλαδικές, βλέποντας άνοιγμα της συγκεκριμένης βαθμίδας στις 12 Απριλίου.

Επιστήμονες και κυβέρνηση έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπου με νομοθετική διάταξη τα καθιστά υποχρεωτικά, αλλά και τα ήδη δοκιμασμένα μέτρα μέσα στις σχολικές τάξεις (μάσκες, χρήση αντισηπτικού, αποστάσεις στα διαλλείματα και κατά τις ώρες άφιξης και αποχώρησης).

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η σκέψη είναι να γίνονται τα αυτοδιαγνωστικά τεστ από εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές άνω των 12 ετών στο σπίτι, μόλις αυτά διατεθούν στα φαρμακεία. Οι γονείς θα τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία, θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά οι μαθητές θα έρχονται στο σχολείο, ενώ το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς. 

Για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι το 30% έχει δηλώσει την πρόθεση να εμβολιαστεί εθελοντικά με τα αδιάθετα εμβόλια, με το νούμερο αυτό να ανεβαίνει κάπως με εκείνους τους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο της ΑstraZeneka αλλά και εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει ξεκαθαριστεί από το υπουργείο, φέτος δεν πρόκειται να μαθήματα ούτε δια ζώσης ούτε εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, όπως έγινε πέρυσι στην διάρκεια της καραντίνας. 

Τέλος, το υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει παράταση σχολικού έτους μέχρι και το τέλος Ιουνίου, αλλά άγνωστο είναι ακόμη τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις αν και το πιθανότερο είναι πως δεν θα διεξαχθούν ούτε φέτος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ