Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των 585 νέων κρουσμάτων - Πάνω από τα μισά σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των 585 νέων κρουσμάτων - Πάνω από τα μισά σε Αττική και Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Περισσότερα στοιχεία γνωστοποιήθηκαν για την κατανομή των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 585 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού από τα οποία επτά εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική (248) και στη Θεσσαλονίκη (64). Στις περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πιερίας και Ροδόπης σημειώνεται διψήφιος αριθμός κρουσμάτων. 

Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των 585 νέων κρουσμάτων - Πάνω από τα μισά σε Αττική και Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των 585 νέων κρουσμάτων - Πάνω από τα μισά σε Αττική και Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Πάνω από 151.000 κρούσματα 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται στα 151041, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5822 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46487 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Σε 288 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς, με διάμεση ηλικία τα 68 έτη. Από τους διασωληνωμένους ασθενείς οι 202 (70.1%) είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1059 ασθενείς.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 28 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19. Οι θάνατοι στη χώρα έχουν φθάσει συνολικά τους 5598, εκ των οποίων 3302 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM
Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Ελλάδα / Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Η Τήνος φιλοξενεί πάνω από 1.000 οικογενειακά παρεκκλήσια που περνούν από γενιά σε γενιά - Μια ζωντανή παράδοση πίστης, πολιτισμού και κοινοτικής συνοχής που συνεχίζει να εμπνέει, παρά τη σύγχρονη απομάκρυνση από τη θρησκεία
LIFO NEWSROOM